El biòleg i fundador de diverses empreses de desenvolupament de fàrmacs, Damiá Tormo (València, 1981), ha estat aquesta tarda guardonat amb el Premi Fundació Princesa de Girona d'Empresa per saber combinar una "brillant" trajectòria científica amb la seva faceta d'emprenedor per unir investigació i empresa.

El premi ha estat donat a conèixer a la seu de la Fundació Botín, a Santander, per un jurat format per l'especialista en Noves Tecnologies Bernando Hernández, l'economista César Molinas, el director general de Twitter a Espanya, Pepe López de Ayala, l'executiva Carina Szpilka i l'empresari i Premi Fundació Princesa de Girona 2010 Paul García-Milà.

Segons informa en nota de premsa l'entitat, Tormo ha reconegut la il·lusió que li fa obtenir aquest premi pels anteriors guardonats "de gran prestigi".

Ha recordat la seva trajectòria com a científic i, posteriorment, com a emprenedor per buscar suports per als seus projectes d'investigació, perquè ha assegurat que la transferència de coneixement és allò que motiva la seva feina.

Damiá Tormo, que és doctor en Immunologia i Genètica Molecular, ha estudiat i dut a terme investigacions a Alemanya, Estats Units, Regne Unit i al Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques i és fundador de diverses companyies biotecnològiques destinades al desenvolupament de fàrmacs, software, serveis i cosmètica.

Abans del lliurament d'aquest premi, el fundador d'Imagine Creative Center Xavier Verdaguer ha realitzat un taller per a joves, que han hagut de dissenyar en 100 minuts un projecte que fora capaç de resoldre un desafiament.

Després del taller, Verdaguer ha parlat del món empresarial i del futur de les companyies al costat de Pau García-Milà i a un altre guanyador del Premi Princesa de Girona Ignasi Belda.

La Fundació Princesa de Girona ha decidit des de fa unes edicions concedir cadascun dels premis de les seves diverses categories en una ciutat, i fins ara ha lliurat a Còrdova el d'Arts, a Juan Zamora, a Barcelona el d'Investigació Científica a Héctor Gómez, i a Sòria el Social a Miriam Reyes.