El diputat Rafel Bruguera va instar ahir el conseller d'Empresa, Jordi Baiget, i al Govern de la Generalitat, al ple del Parlament, a deixar de «posar-se de perfil» i cercar una solució dialogada amb l'Estat per trobar una sortida al Parc Científic i Tecnològic de la UdG P. Bruguera va recordar que aquest és un equipament capdavanter i estratègic en el qual treballen un centenar d'empreses amb més de mil empleats.

«La nostra responsabilitat és exigir-los compromís i fermesa i la seva és correspondre amb acció política i institucional; esperem que encara que només sigui per una vegada sàpiguen estar a l'altura de les circumstàncies, assumint les seves responsabilitats i les seves competències, al servei i en defensa de l'interès públic, en aquest cas, dels gironins i les gironines», va afirmar.

La interpel·lació de Bruguera va tenir el suport del president del Grup Parlamentari Socialista, Miquel Iceta, que també va preguntar al ple al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sobre el futur del Parc després que les discrepàncies entre administracions l'hagin conduït a la liquidació.

El Parc té un problema estructural, un deute de 42 milions que és «impossible afrontar sense el concurs de les administracions públiques», segons els socialistes. «Per evitar la liquidació calia, d'acord amb el conveni establert, l'aportació fefaent de 4,9 milions per part de la Generalitat, que és qui té les competències en universitats, recerca i innovació», va insistir el diputat Bruguera, que va retreure al Govern que hagi preferit alimentar la confrontació amb el govern de l'Estat abans que resoldre la situació del Parc: «Vostès han preferit continuar amb la picabaralla i la confrontació amb el Govern central en comptes d'apostar a favor del diàleg per trobar un acord».

Canviar de «mode»

En aquestes circumstàncies el qui ha sortit perjudicat ha estat el Parc Científic, la Universitat i per extensió el conjunt de les comarques gironines, ,segons el PSC. «Els demanem que passin del mode confrontació al mode solució. Estem en temps de pròrroga però encara hi som a temps si tots plegats fem els deures», va reclamarBruguera.

«Els exigim que s'arremanguin, que es posicionin institucionalment al costat i al servei del rector de la UdG per garantir el futur públic del Parc. La societat gironina no entendria de cap manera que per 4,9 milions d'euros un govern presidit per un gironí i exalcalde de la ciutat permetés la liquidació definitiva del Parc o que passi, totalment o en part, a mans privades. Esperem que encara que només sigui per una vegada sàpiguen estar a l'altura de les circumstàncies, assumint les seves responsabilitats i les seves competències, al servei i en defensa de l'interès públic, en aquest cas dels gironins i les gironines»,va dir per finalitzar el diputat.