L'escola Bell-lloc ha difós aquest divendres un comunicat en el que qualifica l'agressió que va patir un alumne de 1er d'ESO com a «vexatòria, humiliant i violenta». També afegeix que «no va respondre a un cas d´assetjament, sinó que va tractar-se d´un fet puntual».

Per interès dels nostres lectors reproduïm íntegrament el comunicat de l'escola.

Comunicat del Bell-lloc

Amb motiu d´haver estat publicats en un mitjà de comunicació, volem manifestar, des de Bell-lloc, els fets ocorreguts el passat 13 de març de 2017 durant l´esbarjo de la tarda en una zona del pati, així com l´actuació del col·legi en relació amb els incidents.

El passat 13 de març, entre les 14:30 h. i les 15:00 h. de la tarda, durant l´esbarjo, es va produir una agressió vexatòria, humiliant i violenta contra un alumne de primer d´ESO per part de quatre companys de la seva mateixa classe. L´agressió no responia a un cas d´assetjament, sinó que va tractar-se d´un fet puntual. Durant l´agressió, l´agredit no va cridar en cap moment.

Tan bon punt la direcció del col·legi va tenir coneixement de l´incident, va aplicar el protocol previst a la Normativa de Convivència, per aclarir la naturalesa dels fets. Es va parlar amb tots els implicats i es va prendre declaració escrita del seu testimoni. Des del primer moment, tots els alumnes van reconèixer la seva participació en els fets i se´n van mostrar compungits. Els relats individuals dels alumnes no deixaven cap escletxa de dubte del que havia succeït.

Una vegada aclarits els fets, es va constatar que eren greus i mereixedors d´unes sancions proporcionals al grau d´implicació de cadascun dels participants. Acte seguit, la direcció del col·legi va notificar-los a la Inspecció dels Serveis Territorials de la Conselleria d´Ensenyament de Girona, que va estar d´acord amb les sancions a aplicar.

Immediatament, es va telefonar a les famílies dels alumnes implicats, se les va convocar individualment al col·legi i se´ls van detallar els fets i el grau de participació dels seus fills, sempre preservant la identitat de la resta d´alumnes. Després de cada reunió amb cada família, el col·legi va aplicar les sancions de manera immediata.

Com a resultat de les sancions imposades, es van decretar quatre expulsions del centre; una de tres dies, dues de quatre setmanes i a un alumne se li va obrir un expedient disciplinari, que a hores d´ara encara no ha estat resolt, i que derivarà en una expulsió per un període més extens de temps. Les famílies dels alumnes implicats van comprendre la gravetat dels fets i van donar suport a les sancions.

Aplicades les sancions, i comunicades a les famílies dels implicats, es va informar novament la Inspecció dels Serveis Territorials de Girona, que va acollir amb satisfacció la resolució del cas i la celeritat amb la qual s´havia dut a terme tot el procés. Així mateix, es va dialogar abastament amb la família de l´alumne agredit, la qual va demanar explícitament a la direcció del col·legi que no es fes cap tipus de ressò d´aquest malaurat episodi.

Alhora, es va informar dels fets a tot el personal del col·legi i a tots els alumnes de secundària i batxillerat, preservant sempre la identitat i honorabilitat dels alumnes implicats en l´agressió, amb la intenció de transmetre´ls les consideracions adients per tal que fets com aquests no es repeteixin.

Durant el període d´expulsions, el col·legi ha mantingut contacte personal i acadèmic amb les famílies dels alumnes.

Lamentem profundament aquest fet. Agraïm el suport incondicional del Cap dels Serveis Territorials de la Conselleria d´Ensenyament de Girona. Com sempre hem fet, eduquem els alumnes amb les seves famílies, per ensenyar-los a fer les coses ben fetes, i quan això no és així, els corregim perquè s´adonin dels seus errors, demanin perdó, acceptin la sanció oportuna i tornin a començar amb la comprensió de tots.