Llum verda del Ministeri al baixador del TAV a l'Aeroport

El ministre confirma que ha donat instruccions a Adif perquè se signi el conveni amb la Generalitat

10.04.2017 | 15:21
Llum verda del Ministeri al baixador del TAV a l'Aeroport

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha anunciat que el projecte de fer un baixador del TAV a l'Aeroport de Girona va per bon camí. Segons ha manifestat, ja ha donat instruccions a Adif per tal que desencalli el conveni que s'ha de signar amb la Generalitat per tirar endavant l'obra. Aquest baixador és una projecte que impulsa i paga el Govern (costaria entre 9 i 11 milions) però necessita el permís d'Adif, que és el titular de les vies.

La signatura del conveni està encallada des de fa més de dos anys. Aquest dilluns, durant la reunió de la Taula del Corredor Mediterrani, el ministre de Foment ha qualificat el projecte "d'idea molt raonable" i ha afegit que compta amb el vistiplau tant d'Aena com del mateix ministeri. La creació d'aquesta nova estació d'alta velocitat a l'Aeroport de Girona és una de les obres incloses en l'agenda catalana del Corredor Mediterrani. Segons les estimacions de la Generalitat, tindria una demanda de 950.000 viatgers anuals.

Dos anys esperant la signatura

El Govern fa anys que hi va al darrere perquè creu que és una aposta important per rellançar l'aeroport gironí, que seria el primer de tot l'estat espanyol connectat amb l'alta velocitat. Aquest baixador, a més, situaria l'aeroport en un lloc estratègic: a només 30 minuts de Barcelona i a 50 minuts de la Catalunya del Nord.

La Generalitat sosté que és una obra "viable" perquè es preveu una demanda estimada de 950.000 passatgers anuals. D'aquests, 726.000 serien usuaris de l'aeroport i, la resta, viatgers d'alta velocitat que s'aturarien o agafarien el tren en aquest estació. 

La nova estació es faria aprofitant l'actual PAET (Punt d'Avançament i Estacionament de Trens) i estaria situada a només dos quilòmetres de l'aeroport. En aquest punt, les vies ja estan construïdes i només cal adequar l'espai construint els edificis per a serveis, l'aparcament (amb unes 500 places), adequar les dues andanes laterals i fer els accessos (amb un pas inferior sota les vies, escales i dos ascensors). La connexió entre l´estació i la terminal aèria es farà mitjançant autobusos llançadora, que trigaran només cinc minuts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema