«No sé si van ser cinc, vuit o deu minuts, però es va fer molt llarg fins que no va arribar la policia». Ho explica Toni Rodríguez, de la carnisseria Carns Toni, situada a escassos metres del local assaltat. Al mig només hi ha el bar restaurant Sa Cabaneta. Estava al taulell de la seva botiga quan va veure passar gent corrent. Alguns els va reconèixer perquè són clients habituals de la carnisseria. Miraven enrere mentre marxaven corrent. També va veure un home amb una cervesa a la mà. Aquest va trucar a la policia.

El carnisser primer va sospitar d´una baralla al bar. Va decidir treure el cap i uns fugitius li van explicar que estaven atracant, amb armes, l´entitat bancària i li van demanar refugiar-se al seu establiment. Elles estaven a dins de La Caixa però els atracadors van entrar i van anar directament a buscar els treballadors. Els qui eren dins de l´oficina i van quedar darrere dels lladres van tenir temps de sortir per la porta.

Des de la carnisseria van començar a alertar tothom que veien perquè no passessin a prop. «Vam estar avisant els vianants perquè no entressin al banc. Els dèiem que canviessin de vorera. Vam cridar fins i tot a la gent que hi havia a dins de la plaça Prudenci Bertrana perquè s´apartessin. Imaginat que surten els lladres amb les armes a la mà i hi ha una desgràcia». El pitjor moment va ser quan una dona no els feia cas i va arribar fins a la porta del local assaltat. Els crits que provenien de tot arreu la van aconseguir aturar. Finalment va entendre que no havia d´entrar. Després els va explicar que no entenia el català.

Primer va arribar un policia municipal amb una moto. I li van explicar el que estava passant. Al cap de pocs segons van arribar multitud de cotxes de la policia i dels Mossos d´Esquadra. Hi havia molts agents de paisà. «Han arribat moltíssims policies. Moltíssims. I ho han encerclat en un moment», va explicar.

L´assalt va acabar poc després. Els lladres van acabar detinguts, després que presumptament s´haurien entregat. Una treballadora de l´entitat bancària va necessitar suport mèdic perquè va patir un atac d´angoixa. Alguns testimonis deien que feia pocs dies que havia començat a treballar a l´oficina.

Amb l´operatiu quasi tancat, el trànsit rodat continuava restringit i molta gent s´aplegava darrere les cintes policials per intentar saber detalls. Tres persones, alienes a tot, bevien i fumaven a la gespa de la plaça.