Després de l'èxit de l'experiència de l'hort urbà ubicat al carrer Àngel Guimerà, iniciada ara fa un any, l'Ajuntament de Salt ha impulsat la creació d'un nou hort comunitari al carrer Pep Ventura, que juntament amb el ja existent es volen convertir en l'embrió d'una futura xarxa d'horts urbans.

Després d'un any i la implicació de diverses empreses, entitats, i tècnics municipals, l'Ajuntament valora molt positivament el funcionament de l'hort, en el qual tenen parcel·la per treballar directament 29 persones i que ha beneficiat indirectament a més d'un centenar de veïns.

Els impulsors de l'hort van informar i intentar implicar establiments propers i veïns. A més, van formar en les tècniques bàsiques de l'horticultura a les persones que tenien terrenys assignats, perquè poguessin ser autònoms.

El projecte de l'Hort Social i Comunitari, un projecte dels serveis socials del municipi, parteix de la idea que tothom pot participar en la millora del lloc on viu, convertint un espai en desús en «un centre cívic a l'aire lliure» on la ciutadania, entitats, centres educatius, empreses i institucions hi puguin confluir, segons ha informat el consistori. Paral·lelament a l'activitat de l'hort, s'han fet assemblees i activitats grupals per treballar la cohesió i crear espais de relació, a més d'incentivar la participació dels veïns.

Ara mateix, l'espai abans abandonat i insalubre s'ha convertit és un espai ordenat i net dedicat a l'horta. Es tracta d'un nou espai verd per Salt, en un barri especialment dens. Les persones implicades han millorat la gestió del seu temps, s'han enfortit les xarxes socials, s'ha fomentat el treball en equip, i s'han adquirit nous coneixements agrícoles.

La idea, ara, és convertir els horts d'Àngel Guimerà i el nou de Pep Ventura en la base per crear una xarxa d'horts urbans en la qual estarien inclosos els horts escolars i els dels centres per a gent gran de la vila.