Un total de 3.800 alumnes, entre 5 i 90 anys, han passat fins al moment pels dos centres que Qstura té a la ciutat de Girona, un al Parc Científic i Tecnològic i l’altre a l’avinguda Lluís Pericot, on s’ofereixen cursos i estudis de costura, patronatge, manualitats i disseny de moda.

Aquest projecte ha crescut de manera continuada des que va néixer fa deu anys amb la voluntat d’oferir una formació integral ja des de petits, com a afició, o bé per donar sortida a una demanda del sector i a una necessitat d’oferir estudis actualitzats i de qualitat a partir de la realitat que es viu a les empreses. Des de llavors no ha parat de créixer. Ara ha duplicat les seves instal·lacions per poder formar més professionals del tèxtil amb la mirada posada en els nous reptes que té el sector: la innovació i la moda sostenible.

Avui s’han presentat les línies educatives que té Qstura en un acte que s’ha dut a terme a l’Auditori Manel Xifra de l’edifici Narcís Monturiol del Parc Científic i Tecnològic i que ha comptat amb la presència de les institucions de la ciutat, així com de professionals del sector del tèxtil i de la formació, com també de la fundadora i directora de Qstura, Sílvia Castelló. També s’ha fet una visita a les instal·lacions de l’EQP.

El centre que Qstura té a l’avinguda Lluís Pericot, Espai de Qstura, va ser el primer que es va crear; disposa de 190 metres quadrats i ofereix cursos de costura, patronatge i manualitats des de l’àmbit no professional a persones de totes les edats, que volen aprendre i que tenen interès per les tècniques per confeccionar peces de roba, i també Qstura de Supervivència, Workshops, Campus i casals. I fa dos anys es va posar en marxa al parc Científic i Tecnològic l’Escola de Qstura Professional EQP que va començar en un local de 75 metres quadrats a l’edifici Giroempren i actualment ja disposa d’unes instal·lacions de 400 metres quadrats a l’edifici Narcís Monturiol.

Aquest centre ofereix un Diploma d’especialització en disseny, patronatge digital i confecció Industrial amb la Fundació UDG, d’una durada mínima de dos anys . La primera promoció acabarà els estudis el proper mes de juny. A l’EQP s’ofereixen també altres estudis, en què s’inclouen seminaris, cursos d’ especialització i de formació professional.

L’EQP disposa de les darreres tecnologies pel que fa a la maquinària i de programes informàtics per ampliar al màxim les sortides professionals. Qstura compta amb 17 professionals, disposa de la seva pròpia borsa de treball i els alumnes tenen la possibilitat de fer pràctiques en una de les vint empreses del sector amb qui té firmat conveni.Aposta per la innovació en el tèxtil i la moda sostenible

Qstura ha consolidat el seu projecte i encara el futur amb la mirada posada en la innovació en el sector tèxtil i la moda sostenible. La intenció és continuar creixent i poder oferir a partir del curs 2019/2020 un Grau d’Innovació tèxtil i Creació de Moda que prepara amb la UdG i que seria únic a l’Estat . L’Escola de Qstura Professional es convertiria en un centre adscrit de la Universitat de Girona. El grau constaria de 180 crèdits i inclourà disseny, patronatge i confecció, innovació tèxtil i moda sostenible. També s’està treballant per impartir un Màster relacionat amb el món tèxtil.

La directora de Qstura, Silvia Castelló, s’ha mostrat molt satisfeta de la gran evolució que ha experimentat el projecte en aquests deu anys i sobretot per l’elevat nombre de persones que els agrada el tèxtil i que volen aprendre més i pel grau d’inserció en el món laboral que s’ha aconseguit ja que un bon nombre d’alumnes que hi ha passat han aconseguit trobar una feina o muntar el seu propi projecte.

Qstura durà a terme un acte de celebració dels seus deu anys el proper divendres 12 de maig de 17’00 a 21’00, crearà un projecte per Temps de Flors, convidant a alumnes i amics de Qstura a “tenyir” la ciutat de lila.