La CUP-Crida per Girona va presentar ahir la campanya «Defensem el Trueta amb la qual vol situar la qüestió de l'hospital gironí a la primera línia del debat públic.

Lluc Salellas va explicar que la campanya es basarà en dos eixos: exigir al Departament de Salut les inversions necessàries a l'actual hospital i garantir que les decisions sobre el nou Trueta es fan de forma consensuada amb els diferents agents de la regió sanitària de Girona.

En relació amb el projecte del futur hospital, Salellas va recriminar a l'alcaldessa, Marta Madrenas, qMarta Madrenasue pretengui decidir sobre el nou centre pel seu compte, sense comptar amb els diferents actors del món sanitari ni amb les diferents administracions públiques.

Finalment, Salellas va destacar que cal garantir els drets laborals del personal siguin quins siguin el projecte i la ubicació final del futur hospital. També, en la perspectiva que el personal de la sanitat pública ha de tenir un mateix marc laboral sigui quina sigui l'actual entitat gestora, el regidor va posar sobre la taula la possibilitat de fer una prova pilot per unificar el règim laboral del personal dels hospitals Santa Caterina i Trueta.