L'associació de comerciants de Francesc Macià, zona centre i Massana (creada el1989) i la dels Dracs, que agrupa els comerços del voltant de la plaça Catalunya (nascuda el 2013) s'han unit per crear una nova federació de comerciants i empresaris a Salt. Les dues entitats, que col·laboraven conjuntament des de l'any 2014, han formalitzat en els darrers mesos la seva federació, sota el nom de Federació Unió d'Empresaris de Salt. El seu principal objectiu, asseguren, és dinamitzar el poble i dotar-lo d'una imatge positiva, a banda de treballar conjuntament amb l'Ajuntament a favor del comerç i l'empresariat local. Per exemple, ja han demanat al consistori que millori la senyalització dels comerços (ja que l'actual és obsoleta) i també estan atents amb el que pugui passar amb el futur Ikea: en principi li donen la benvinguda, però sempre que se'n pugui beneficiar tot el poble i que el consistori no descuidi el petit i mitjà comerç.

La nova Federació Unió d'Empresaris de Salt conviurà amb la Federació Comerç de Salt i l'associació de comerciants del Veïnat, que de moment no s'han sumat al projecte. La seva presidenta, Eva Duch, explica que en aquests moments sumen més de 50 establiments adherits i adverteix que no només inclouen comerços, sinó tot tipus de negocis. «La unió fa la força», afirma.

Una de les coses que més preocupa als responsables de la nova associació és la mala imatge que, segons diuen, sovint es dona de Salt a Internet o a alguns mitjans de comunicació. També alerten que sovint és difícil visibilitzar les empreses de Salt, de manera que també treballaran molt l'àmbit de la difusió. Segons indiquen Duch i el vicepresident, Antonio Rodríguez, l'objectiu és treballar per totes les empreses del poble, per tal que «tothom hi surti guanyant» i no només els seus associats.

Malgrat que compten amb uns recursos limitats, des de la nova federació ja fa temps que organitzen activitats. Per exemple, durant el darrer Nadal van impulsar una recollida de joguines noves per donar als infants ingressats a l'hospital de Sant Joan de Déu, una proposta que volen repetir aquest any però combinant joguines noves i usades per tal de poder donar-ne també a les entitats de la vila.

Ahir dissabte, a més, van donar suport a la Feria de Abril que va organitzar l'associació Algarabía de Salt, durant la qual es van celebrar diverses activitats. De cares a l'estiu, durant tres mesos oferiran classes de zumba gratuïtes a la Massana, una activitat que ja es va realitzar l'any passat i que va obtenir un gran èxit. També organitzaran el Mercat de Festa Major, en què els seus associats sortiran al carrer per vendre productes nous i de segona mà, i recuperaran una campanya de Comerç Solidari per tal que, durant tres mesos, els establiments que vulguin puguin oferir productes a preu reduït en determinats dies de la setmana.