El centre cívic de Pedret té goteres i problemes d'il·luminació i de calefacció

La CUP denuncia deixadesa municipal. L'Ajuntament afirma que ja estan reparant-ho

05.05.2017 | 07:09
L´interior del Centre cívic, ple d´aigua.

El centre cívic de Pedret té diversos problemes que dificulten el desnvolupament normal de les activitats. El teulat està malmès i això ha generat en goteres cada cop que plou. A més, hi ha problemes d´il·luminació i de calefacció. Aquest fet ha provocat que des de fa un temps algunes de les activitats s´estiguin fent al centre cívic del Pont Major.

El mal estat de l´equipament municipal ha posat en alerta la CUP. La formació ha demanat explicacions al govern gironí per l´estat del centre cívic i per la «deixadesa i manca de manteniment» de l´edifici per part del consistori. Segons els cupaires, l´estat de l´equipament «en els darrers anys ha posat en risc la seguretat a l´interior del centre cívic», i per això al proper Ple municipal demanarà al govern que assumeixi responsabilitats i garanteixi solucions amb la màxima celeritat.

Al febrer es va produir el despreniment d´un tros de cornisa de la façana, segons la CUP. Arran d´això, els cupaires exposen que el govern va estar a punt de tancar el centre cívic, i reparació. Malgrat tot, «aquestes obres no van dur-se a terme, i fins la setmana passada, passats dos mesos i mig, els operaris no van començar-hi a treballar», denuncia. Per això, la CUP ha reclamat explicacions «per la mala gestió d´aquesta problemàtica», i ha demanat per quin motiu s´ha trigat anys a posar remei als «dèficits de manteniment» de l´edifici. En aquest sentit, la formació ha denunciat que la «lentitud i la desatenció dels problemes de degoters provocarà un augment del cost de les obres, i ha criticat el greuge i el menyspreu que suposa cap a les persones i entitats que fan activitat al centre cívic la manca d´actuació durant tot aquest temps».

La resposta del govern

El regidord´Urbanisme, Joan Alcalà, ha lamentat la crítica que la CUP, hi ha assenyalat que el grup sap que l'equipament està en obres des del 24 d´abril. També ha indicat que es va decidir tancar part del sistema elèctric perquè els endolls estan a prop de terra, ja que amb l´aigua de les goteres es podria provocar algun accident.

Alcalà ha explicat que l´empresa, construccions Aurich va ser l´escollida de tres pressupostos presentats per fer les reparacions i que un cop van obrir el teulat van veure que els treballs eren més costosos del que havia pressupostat l´Ajuntament i va renunciar. Inicialment, uns 35.000 euros.

Aquest augment del cost de l´obra va obligar l´Ajuntament a obrir un nou procediment de contractació i es va adjudicar de nou a la mateixa constructora, per uns 53.000 euros. Tot i que estava previst que reiniciessin els treballs el 18 d´abril, l´empresa va demanar uns dies de marge per acabar un altra obra. Finalment, va iniciar les tasques el 24 d´abril. Precisament, l´endemà, Alcalà es va reunir amb veïns i usuaris del centre, alguns molt enfadats, per exposar-los la situació. Tot i que l´empresa té uns dos mesos per executar els treballs, Alcalà creu que en cinc setmanes, des del 24 d´abril, en farà prou per enllestir les tasques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Els nius d´oreneta volen alt

Els nius d´oreneta volen alt

Girona registra un augment de 220 nius d'oreneta cuablanca del 2014 al 2016, un increment del 8,24...

Comencen les obres per fer la pista coberta al Cassià Costal de Girona

Comencen les obres per fer la pista coberta al Cassià Costal de Girona

Els treballs s'allargaran sis mesos, fins a principis del 2018, i corresponen a una primera fase

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els agents impedeixen l'accés a alguns habitatges de la carretera Barcelona però sense...

Prop del 100% dels alumnes ha participat en les activitats de recursos educatius de Girona

Prop del 100% dels alumnes ha participat en les activitats de recursos educatius de Girona

?Totes els centres públics i concertats han assistit al programa de l'Ajuntament ?El curs...

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

Participa a l'enquesta sobre si s'ha de sancionar o no els propietaris de gossos que no llancin...

Enllaços recomanats: Premis cinema