Intent d´agressió sexual a Salt. Va produir-se aquest dimecres al vespre a la zona de les Deveses. Una noia de 35 anys que estava corrent per la zona va adonar-se que un noi la seguia. L´home la va sorprendre, la va empentar cap a una zona d´arbres i s´hi va llançar a sobre. Va forcejar amb ella i la va amenaçar dient-li que «o callava o la mataria».

La dona,veïna de Salt, que explica els fets al seu compte de Facebook, es va dirigir a una zona més transitada quan es va adonar que algú l´estava seguint. Gràcies a això, els fets van succeir al davant d´altres persones que estaven passejant en aquell lloc. La noia va començar a cridar fort, va forcejar i va poder alliberar-se.

Un gos d´unes veïnes del Barri Vell va ser clau en el desenllanç del succés. L´animal, en Tro, es va adonar que passava alguna cosa estranya entre aquells dos joves i va començar a bordar de valent fins que l´agressor va fugir.

Mentre això succeïa, la jove demanava ajuda i com expliquen fonts testimonials, la noia cridava: «Agafeu-lo que m´estava tocant». Les veïnes van trucar al telèfon d´emergències 112 i els Mossos d´Esquadra es van personar al lloc dels fets. La policia va fer una recerca per la zona. Aquest fet va succeir pels volts d´un quart de nou del vespre a les Deveses de Salt, prop del barri històric.

Noi jove amb texans

A la xarxa social, la noia relatava com havia actuat l´agressor dient: «M´ha donat una empenta cap a la zona dels arbres i se m´ha posat al cim, m´ha dit que o callava o em matava». Ella es va negar a seguir-li el joc i va començar a «cridar i colpejar-lo amb totes les meves forces». Els crits i l´oposició de la noia, el fet que hi hagués altres persones a la zona i, especialment en Tro, van aconseguir que l´agressor s´espantés i fugís cor­rents.

Segons la descripció de l´agressor que aporta la noia es tracta d´un jove de 20 anys de procedència marroquina, que en el moment dels fets portava uns texans estrets. Té els cabells curts, anava afaitat i té les dents separades. Després dels fets els Mossos d´Esquadra van anar fins al punt de l´agressió i van buscar per la zona, però no van localitzar el presumpte agressor. La policia catalana ha obert una investigació i ahir mateix la jove agredida va presentar la denúncia.

Petició d´alerta

La noia ahir denunciava els fets al seu compte de la xarxa social Facebook i assegurava que ho feia perquè es conegués el que va passar però també perquè les noies «no deixin d´exercir la llibertat», i va demanar que estiguin alerta i denunciïn «qualsevol agressió, abús o violència» perquè casos com aquest «no pot ser que quedin impunes».

En el seu escrit al Facebook va remarcar que cal denunciar aquests fets i que fins i tot demanarà cita amb el SIAD (Servei d´Atenció a la Dona) perquè arran dels fets «no sé quines conseqüències pot exercir a mitjà termini».