El grup municipal d'ERC- MES a Girona vol que Agissa deixi de recaptar la taxa d'escombraries. A parer dels republicans, això faria que l'Ajuntament s'estalviés una comissió del 2% que paga a l'empresa d'aigües per la gestió.

Esquerra recorda que els gironins reben en un sol rebut el cobrament de la taxa de subministrament d'aigua i la d'escombraries. Passa des de 1976, a causa que «la gestió de la taxa d'escombraries exigia, en el seu moment, una capacitat recaptatòria i de gestió de la qual l'Ajuntament no disposava».

Concretament, Agissa rep una comissió del 2% de la recaptació de la taxa com a contraprestació, malgrat que «l'Ajuntament ja té avui la capacitat per gestionar-ne el cobrament». Serien uns 200.000 euros l'any. La portaveu d'ERC, Maria Mercè Roca, ha dit que que «els moderns programaris de gestió tributària permeten emetre els rebuts i gestionar el cobrament de la taxa d'escombraries de forma molt més senzilla que fa quaranta anys».

Al seu torn, Martí Terés ha explicat que seria útil també en termes ambientals i de cultura de l'aigua. I s'ha referit a un informe del Síndic per recordar que «el rebut de l'aigua no ajuda a comprendre de manera clara quin és el seu preu, ja que es barreja amb quelcom que no té res a veure com ara les escombraries».

En aquest sentit, Terés ha recordat que «no només la naturalesa d'ambdós serveis és diferent, sinó que fins i tot els presten diferents empreses». El regidor ha defensat que si es cobren a través de dos rebuts diferenciats, «l'usuari sabrà més clarament el que paga i quin és el preu de l'aigua que consumeix».