L'Ajuntament de Girona creu que la ciutat necessita un pavelló més a banda del que s'ha de construir a l'escola Cassià Costal. El centre educatiu serà escenari aquest estiu d'obres per fer-hi una pista coberta i més endavant està previst que es cobreixin els laterals i es converteixi en un pavelló. Tot i aquesta futura instal·lació esportiva, la tinenta d'alcaldia d'Educació i Esports, Isabel Muradàs, va indicar que les entitats esportives de la ciutat estan creixent en equips i en activitats i han deixat clar que necessiten un altre pavelló per poder créixer.

La regidora va dir que comparteix la inquietud dels clubs i equips però va assenyalar que, a banda del que es farà al Cassià Costal, al llarg d'aquest mandat no hi ha cap previsió per fer cap altre pavelló nou. Va assenyalar, això sí, que treballaran per millorar les instal·lacions existents per seguir donant cabuda a tots els esports, no ja només al bàsquet o al futbol sala, sinó també a d'altres com tennis taula, hoquei, patinatge o judo.

Muradàs va fer aquesta explicació durant la presentació de le memòria de l'any 2016 de l'àrea d'Educació i Esports. En aquest sentit, la responsable municipal va destacar que al llarg de l'any passat es van impulsar campanyes que segueixen vigents com ara una per potenciar Girona com a destinació de turisme esportiu, sobretot per córrer i anar en bicicleta.

Enguany, un de les grans atraccions serà el Sea Otter Europe, a principis de juny, que preveu convertir Girona en la capital europea del ciclisme europeu, amb un grapat d'activitats i fires.

Capital del bàsquet femení 2018

Muradàs també va recordar l'aposta de l'Ajuntament per potenciar l'esport femení. En aquest sentit, va recordar diferents inicitives com la Cursa de la dona, tant de córrer com de bicicleta, i va recordar que la ciutat ha estat escollida com per la Federació com a Capital Catalana del Bàsquet femení de l'any 2018.

Aquesta distinció, una iniciativa que neix de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), té la intenció i l'objectiu final de potenciar el paper de la dona dins d'aquest esport i en el marc d'una localitat, al llarg de tot un any. Sant Feliu de Llobregat és aquest any la primera capital del bàsquet femení, coincidint amb el 90è aniversari del seu club més emblemàtic, el CB Santfeliuenc. A Girona es vol aprofitar el pes que té dins la ciutat l'Uni Girona i l'aposta de l'Ajuntament per l'esport femení.