Podia semblar que es tractava d'una jornada de portes obertes inútil. Però la riuada de gent que ahir va visitar la nova estació d'autobusos soterrada del parc Central desmenteix aquest pensament. Tot i que la instal·lació es posa en funcionament dimarts, molts gironins van voler baixar ahir a sota terra per copçar com és el nou equipament. Molts destacaven com a virtud la seva intermodalitat, el fet que a tocar hi ha el TAV i el rodalies.

L'estació la va inaugurar divendres el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, davant d'autoritats politiques, policials i de representants veïnals. No va ser fins ahir al matí que, durant quatre hores, els gironins interessats van poder veure la magnitud de la nova estació, que abarca des de l'entrada per l'estació del TAV fins a la sortida, amb una rampa que connecta amb la plaça d'Europa.

Entre els qui van voler veure la nova esdtació hi havia l'arquitecte Marc Masó, que amb la seva filla va aprofitar que era a la zona per baixar a l'estació. Masó admetia que en ser una estació amb un espai prefixat no es podia fer massa res més del que s'ha fet però que havia quedat molt bé. I en destacava la sala d'espera al mig de l'estació. «Ara toca que es recuperi la plaça d'Espanya. És important recuperar espais públics», exposa.

Són molts els que caminaven fins al final de l'equipament i feien mitja volta. «No fem servir gaire l'autobús però ens ha fet gràcia venir-la a veure perquè crec que per a la ciutat feia molta falta», va explicar Llorenç Pagans, de 71 anys i veí del carrer Migdia. «És molt moderna i molt àmplia. Pot donar un bon servei a Girona. Està ben il·luminada, ben indicada i amb taquilles per a cada operadora. I és molt còmode que estigui juntament amb l'estació del tren», va concloure.

L'advocat gironí Ramon Turon detallava que li semblava «molt funcional» i que s'havien «d'aprofitar les connexions amb el ferrocarril». «Llàstima que l'ample ibèric no baixi aquí abaix», va exposar. I va preguntar-se quin serà «el cost anual del manteniment de la il·luminació i de treure els fums. Segurament és més car que a l'aire lliure, però tenim una instal·lació que està endreçadeta i no es veu, i un espai exterior per disfrutar-lo quan acabin les obres», va dir.

«És fantàstica, l'estació. L'espai és impressionant. Sabíem que hi havia portes obertes i ens feia il·lusió veure-la. Estic orgullosa de ser gironina i de com està quedant la ciutat», va assenyalar una altra visitant, que observava les instal·lacions amb una amiga. «Hem viscut en una ciutat grisa i negra i ara està quedant molt arreglada. Ha fet un canvi explosiu», insistia. Es tractava de Carme Gironès, la mare del regidor de Cultura i del projecte ferroviari, Carles Ribas, que passejava amb la seva amiga Maria Montserrat, que en algun punt la matisava.