Reivindicant el programa Erasmus

Alumnes de l'Institut Salvador Espriu expliquen la seva experiència europea i demanen més oportunitats

10.05.2017 | 10:26
L´acte es va celebrar al saló de descans del teatre.

Reivindicació del programa europeu Erasmus d'intercanvi d'alumnes, ara que compleix els trenta anys, aprofitant la celebració del Dia d'Europa a Girona. Els alumnes participants en el programa Erasmus+ de l'Institut Salvador Espriu de Salt van obrir la commemoració explicant la seva experiència i les seves vivències en aquest projecte europeu a ciutats com Nuremberg, Praga o Nimes. El programa d'intercanvi ha beneficiat, en tres dècades, gairebé 5 milions d'europeus. Diverses estudiants van demanar que el programa s'allargui o que hi hagi més oportunitats per participar-hi.

Durant l'acte, l'alcaldessa, Marta Madrenas, va llegir el manifest institucional de la jornada, en el qual es va posar de manifest els reptes de la Unió Europea i la voluntat de treballar de forma conjunta per aconseguir una «Europa unida, democràtica, tolerant, solidària, respectuosa de les diversitats, les minories i els drets humans» ja que «estem convençuts que és la millor manera de garantir la pau, la democràcia, la diversitat, la seguretat i la llibertat dels ciutadans».

L'organització i la celebració de l'acte es va fer conjuntament entre l'Ajuntament, la Diputació de Girona i la delegació de la Generalitat de Catalunya. L'acte institucional commemoratiu, que es va fer al Saló de Descans del Teatre Municipal, va estar presidit per l'alcaldessa; el president accidental de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús. També hi havia l'alcalde de Salt, Jordi Viñas.

En el marc de la jornada, es va presentar el monòleg La idea d'Europa, basat en el llibre i en la conferència pronunciada per George Steiner el 2004 en el qual es fa un recorregut a les característiques que configuren la cultura europea. L'obra està dirigida per Òscar Intente i va comptar amb l'acompanyament a l'acordió de Ferran Martínez.

L'acte ha finalitzat amb la interpretació de l'himne d'Europa, aquest any a càrrec del quintet de professors de l'Escola de Música de Gironès.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

ENQUESTA: S´ha de multar els propietaris dels gossos que no llencin aigua damunt els pixats dels animals?

Participa a l'enquesta sobre si s'ha de sancionar o no els propietaris de gossos que no llancin...

Els nius d´oreneta volen alt

Els nius d´oreneta volen alt

Girona registra un augment de 220 nius d'oreneta cuablanca del 2014 al 2016, un increment del 8,24...

Comencen les obres per fer la pista coberta al Cassià Costal de Girona

Comencen les obres per fer la pista coberta al Cassià Costal de Girona

Els treballs s'allargaran sis mesos, fins a principis del 2018, i corresponen a una primera fase

Prop del 100% dels alumnes ha participat en les activitats de recursos educatius de Girona

Prop del 100% dels alumnes ha participat en les activitats de recursos educatius de Girona

?Totes els centres públics i concertats han assistit al programa de l'Ajuntament ?El curs...

Enllaços recomanats: Premis cinema