L'empresa Aigües de Girona, Salt i Sarrià (Agissa) ha negat els «comportaments obstruccionistes» i de «qüestionament continuat» que li atribueixen els interventorsL'empresa Aigües de Girona, Salt i Sarrià (Agissa) ha negat els «comportaments obstruccionistes»«qüestionament continuat» que li atribueixen els interventors dels ajuntaments de Girona, Salt, Calonge, la Diputació de Girona i el Consorci de la Costa Brava. En aquest sentit, l'empresa afirma que ha contestat «puntualment» tots els requeriments rebuts dins del plaç que se sol·licitava. L'única excepció, diuen, és el darrer, rebut el 10 de març i amb el qual hi ha una discrepància sobre els plaços per a crear la comissió tècnica d'intervenció.

Pel que fa a la contractació d'una assessoria jurídica -que segons l'informe dels interventors seria per evitar donar informació als ajuntaments-, la direcció de l'empresa assenyala que, com que la societat no disposa de serveis jurídics propis ni d'experts en la matèria, tenen contractada una assessoria externa.

Pel que fa a les «irregularitats i deficiències» que ja havia detectat l'anterior auditoria, i que ara han corroborat els interventors, recorden que aquesta informació ja ha estat recorreguda dues vegades sense que se'ls hagi donat resposta. Per això, consideren que Agissa es troba en una situació «d'indefensió». Així mateix, recorden que l'empresa ha estat sotmesa a auditories financeres dels comptes anuals durant tots els exercicis des de l'any 1992 sense que s'hagi detectat cap incidència.

Pel que fa al rendiment de la xarxa, asseguren que el volum incontrolat d'aigua -rebutgen la paraula «pèrdues»- és del 14,22%, un valor «extraordinàriament positiu». I pel que fa als sectors de la xarxa amb alts percentatges d'incontrolats -l'auditoria parlava de pèrdues de fins al 60% en alguns barris de Girona-, assenyalen que són producte del frau i no de les avaries a la xarxa. En aquest sentit, també diuen que la lluita contra el frau ha estat una prioritat des de fa molts anys per a Agissa, especialment a Font de la Pólvora i Torre Gironella.

La CUP vol mesures dràstiques

Per la seva banda, la CUP ha demanat al govern que prengui «mesures dràstiques» i aparti els directrius de l'empresa del servei municipal d'aigua. De la mateixa manera, reclamen la conversió immediata d'Agissa en una empresa municipal mancoumnada entre Girona, Salt i Sarrià.