Demanen 13 anys de presó per violar la parella en un pis

El fiscal també acusa l'home de maltractament i coaccions, mentre l'advocada de la dona retira l'acusació en el judici

11.05.2017 | 09:54

L'Audiència de Girona va jutjar ahir un veí de la ciutat acusat de violar la seva parella. El fiscal demana 13 anys de presó per a l'home, ja que considera que va trencar l'ordre d'allunyament i l'acusa dels delictes de maltractament, coaccions i agressió sexual. El processat es va acollir al dret de no declarar i la seva advocada en va demanar l'absolució. Pel que fa a la lletrada de la víctima, que fins abans del judici havia exercit d'acusació particular, es va retirar de la causa.

Els fets d'aquest cas van tenir lloc el maig del 2015 a un pis del carrer Figuerola de Girona. Tot i que l'acusat no va declarar, el tribunal va llegir –a petició de la fiscalia– la intervenció de l'home davant el jutjat d'instrucció. El processat tenia una ordre d'allunyament de la seva parella des del març del 2014, malgrat que ambdós se seguien veient i mantenien relacions sexuals. El maig del 2015, quan l'acusat estava a l'escala del seu habitatge, va coincidir amb la dona.

Llavors, segons la declaració que va fer el processat a instrucció, no va impedir a la víctima que marxés i va assegurar que ella va accedir voluntàriament a entrar al seu pis. Tot i això, el fiscal valora que l'home hauria forçat la dona a entrar a l'habitatge i que, un cop dins, l'hauria portat fins a la dutxa. Allà, segons la fiscalia, l'acusat hauria violat la víctima i l'hauria obligat a fer-li una fel·lació. Els fets haurien passat mentre hi havia la filla dins el pis.

Més tard, la dona va denunciar l'home davant els Mossos d'Esquadra per una agressió física. Quan va declarar al jutjat d'instrucció, va afegir que el processat l'havia violat. A instrucció, l'acusat va manifestar que la dona l'hauria denunciat «per venjança», ja que va afirmar que ell volia posar fi a la relació per complir l'ordre d'allunyament. En el judici d'ahir a l'Audiència, la víctima també es va acollir al dret de no declarar i només va admetre que, quan van passar els fets, tenia una relació de parella amb l'home. El cas va quedar vist per a sentència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema