L'institut Narcís Xifra dona suport a Madrenas perquè el Trueta es quedi a Girona

El centre assenyala que així es facilitaria el contacte dels seus alumnes amb el món professional

11.05.2017 | 11:20
L´institut Narcís Xifra de Girona.

L'institut Narcís Xifra de Girona ha enviat una carta a l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, per mostrar-li el seu suport per tal que el futur Trueta s'acabi instal·lant als terrenys de Domeny. Aquest centre educatiu compta amb diferents cicles formatius de la branca sanitària, i els seus responsables creuen que la seva proximitat amb el centre hospitalari beneficia la seva tasca docent, ja que els alumnes ho tindrien més fàcil per entrar en contacte amb el món professional.

Segons expliquen des de l'institut, el Narcís Xifra és el centre de referència de la família de Sanitat a les comarques de Girona. Així doncs, ofereixen diferents cicles d'estudis de formació professional de la branca sanitària: cicles formatius de grau mitjà (Cures Auxiliars d'Infermeria, Emergències Sanitàries, Farmàcia i Parafarmàcia) i cicles formatius de grau superior (Documentació i Administració Sanitàries, Higiene Bucodental, Laboratori Clínic i Biomèdic).

A més, en l'actualitat compten amb convenis de formació perquè els seus alumnes puguin fer pràctiques al Trueta, i personal de l'hospital també participa en jornades tècniques al centre. De cara al futur, volen endegar projectes de formació de l'alumnat de la branca de sanitat en modalitat dual, han demanat impulsar els estudis del cicle d'Anatomia Patològica i estan fent una prospectiva sobre la possibilitat de tirar endavant un Batxillerat Internacional professionalitzador en la branca de Sanitat.

Un «eix» sanitari a Girona

Per tot això, en una carta signada pel director del centre, Josep Cortada, assenyalen que «amb la voluntat de ser centre referent en els estudis sanitaris, la ubicació del nou Hospital a Girona possibilitaria la creació d'aquest eix sanitari del qual el centre en formaria part (ubicat a la zona de Pedret)». En aquest sentit, apunten que la ubicació de Domeny seria positiva perquè permetria un contacte més directe dels estudiants amb el món sanitari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema