Mou-te en Bici es va reunir dimrats amb el Defensor de la Ciutadania de Girona, Ramon Llorente per traslladar-li les seves queixes sobre la mobilitat en bicicleta a la ciutat. Concretament, l'entitat es queixa de l'incivisme d'alguns conductors de vehicles i de diversos vianants, la falta d'una infraestructura ciclista adequada i l'incompliment d'una moció presentada per la pròpia entitat el desembre de 2015 i aprovada per unanimitat al ple municipal. En aquest sentit, lamenten la «lenta» actuació de l'Ajuntament a l'hora d'implantar millores.

Entre les actituds incíviques que Mou-te en Bici ha detectat pel que fa als conductors de vehicles de motor hi ha l'estacionament de vehicles sobre els carrils bici, l'incompliment dels límits de velocitat permesos, l'avançament sense respectar la distància d'1,5 metres, l' «assetjament» mitjançant cops de clàxon o maniobres temeràries de ciclistes que circulen per la calçada i l'ocupació de les parades avançades que hi ha als semàfos per a les bicicletes. Pel que fa a vianants, es queixen que utilitzen els carrils bici per caminar o córrer, que creuen els carrils bici sense mirar i que s'esperen sobre el carril bici a l'hora de creuar la calçada.

D'altra banda, també denuncien que la infraestructura ciclista de la ciutat té «greus mancances» que la fan «poc pràctica» o fins i tot insegura per als ciclistes. En aquest sentit, lamenten la manca de continuïtat de la xarxa de carrils bici (ja que alguns s'acaben alerten que no es respecta l'amplada mínima de 2,5 metres sobtadament), en la construcció dels carrils bidireccionals, que existeixen ressalts que fan incòmodes i perillosos els carrils bici i que els carrils bici compartits amb vianants o cotxes també són «altament perillosos». També indiquen que els carrils bici sobre la vorera posen en perill viaiants i ciclistes, que algunes zones continuen sense tenir un accés segur en bicicleta i que, a bona part dels creuaments, els carrils bici no preveuen els girs dels ciclistes.

Finalment, també es queixen dels incompliments polítics. En aquest sentit, l'entitat assenyala una manca d'inversió, que no s'han acabat els carrils bici que s'havien d'executar durant l'any 2016 i que no s'han endegat alguns dels projectes previstos, com ara la modificació del carril bici del passeig Canalejas o redefinir el tema dels aparcaments, entre altres.