Continuen els moviments i les pressions per influir en la decisió final sobre on s'ubicarà el nou Trueta. Malgrat que el conseller de Salut, Toni Comín, ha deixat clar aquesta setmana que l'emplaçament serà «l'últim» que es decidirà, el PDeCAT de Salt, inclosos els tres regidors no adscrits, han volgut mostrar el seu suport a Ramon Brugada per tal que el nou Trueta s'ubiqui a Salt, just davant del Santa Caterina.

En un comunicat, el partit considera que la principal avantatge és la proximitat amb el Santa Caterina, que també està preparat perquè s'hi aixequi una altra planta. A més, indiquen que estaria molt més a prop de la futura clínica Girona, que s'emplaçarà al sud de la capital, i recorden que l'Institut d'Investigació Biomèdica (Idigbi) ja es va traslladar a Salt. Per tot plegat, assenyalen que es podrien unificar serveis, el que permetria abaratir costos.

Comunicacions «excel·lents»

Una altra qüestió són les comunicacions, que segons el PDeCAT, a Salt són «excel·lents». «No hi ha cap poble a la província amb unes comunicacions tan bones», indiquen. A més, recorden que als dos hospitals hi acudeix gent de tota la província, de manera que les urgències han d'arribar al seu destí el més ràpid possible, ja que una vida pot dependre de minuts. Per aquest motiu, consideren que les comunicacions de Salt són les més idònies.

Des del PDeCAT també ofereixen arguments econòmics, i recorden que fer el Trueta a Salt és més barat que a Girona perquè tots els terrenys són municipals, de manera que es podrien cedir gratuïtament. En canvi, a Girona n'hi ha que són privats i que s'haurien de pagar.

El partit opina que la ubicació del nou Trueta no es pot decidir amb criteris polítics, sinó que ha de sorgir de la valoració que facin tècnics i professionals. «Si un polític vol fer de tècnic per recollir vots, malament anem», subratllen. Així doncs, el PDeCAT demana «seny» i que es «deixi treballar als professionals». De la mateixa manera, creuen que els polítics s'haurien d'abstenir, allunyar-se de les opinions individuals i posar en primer terme «les solucions i decisions tècniques que beneficien l'interès general».