L'Ajuntament de Girona ha posat a concurs públic les atraccions que seran a la Devesa de Girona durant les Fires de Sant Narcís. És el primer cop que s'aplica aquest sistema de triatge de les instal·lacions i es deu al fet que la normativa ho obliga. La majoria de municipis ja han tirat endavant aquest model d'elecció. Fins ara, els interessats feien la seva sol·licitud a l'Ajuntament i pagaven una taxa. Afecta les atraccions i els establiments de restauració (menjars i begudes) que hi ha barrejats entre les Fires. El concurs inclou, expressament un espai destinat a diverses novetats per a atraccions infantils. Les atraccions que obtinguin el permís podran parar a les fires de Girona aquest any i tres anualitats més prorrogables, fins a un màxim de quatre anys.

El criteris d'elecció de les atraccions majors i infantils tindrà en compte sobretot qüestions objectives, que representaran el 85 per cent dels punts. D'aquests, 30 correspondran a la modernitat de la instal·lació; 20, a les inversions en l'estructura i la seguretat de l'aparell; 10, a les despeses corrents de neteja i pintura; 10, a les mesures d'estalvi energètic; i 15, per la novetat de l'atracció (el màxim serà aquella tipologia que no hagi estat instal·lada a la Devesa en els darrers tres anys). El 15 per cent restant correspondrà a judicis de valor. En concret, els 15 punts es donaran en funció dels valors estètics que s'aportaran a partir de fotografies i imatges enregistrades.

Pel que fa a les «casetes» (camells, grues i parades de tir, per exemple), els criteris obejctius valdran el 50% i els judicis de valor l'altre 50%. Respecte als punts de venda de menjars i begudes, la valoració objectiu suposarà 65 punts (modernitat, seguretat, despeses corrents, estalvi energètic, novetat, i disponibilitats per a intolorants en determinats aliments). Els criteris subjectius valdran un màxim de 15 punts i són de caire estètic. La regidora de dinamització del territori, Eva Palau, ha explicat que aquest canvi a l'hora de seleccionar les atraccions que hi haurà a la Devesa pot suposar que hi hagi alguna parada nova o que algunes de les habituals no siguin dels habituals propietaris, a banda de l'espai de novetat infantil ja reservat expressament. Per exemple, les parades de tir, tòmboles, camells, pesca d'aneguets o altres similars, es pot donar el cas que també hi siguin però que els seus responsables no siguin els dels darrers anys sinó altres que hagin presentat una proposta millor.

Les atraccions hauran d'estar tancades a les quatre de la matinada. Pel que fa als aparells musicals, es faran tancar a les tres de la matinada o a la una, en funció de dia, tenint en compte si l'endemà és laboral o festiu. Les atraccions estaran obertes del 27 d'octubre al 5 de novembre i podran començar-les a muntar el 18 d'octubre i tindran fins al 12 de novembre per retirar-les.