Temps de Flors 2017: Espais d'homenatge i sentiment

El projecte «Viure, viure, viure» del Museu dels Jueus, amb bicicletes, recorda l'activista, professora i exregidora Núria Terés · Les brigades de Parcs i Jardins fan una instal·lació, a la riba de l'Onyar, en record de Narcís Anglada amb muntanyes i unes botes

18.05.2017 | 07:14

Temps de Flors és també un espai d'homenatge a persones que han mort fa poc i a qui els companys volen recordar amb un muntatge. N'hi ha per a l'activista, professora i exregidora Núria Terés i per al treballador de les brigades Narcís Anglada.

Al pati del centre Bonastruc ça Porta hi ha un record cap a Núria Terés, que va morir el 30 d'octubre. El muntatge inclou, com no, bicicletes amb motius florals. Era el seu vehicle preferit i sempre tunejat. El projecte, batejat «Viure, viure, viure», una de les expressions que més utilitzava l'activista, l'han elaborat els qui van ser els seus alumnes, juntament amb els seus companys professors i psicòlegs de l'hospital de dia d'Adolescents de Salut Mental del Parc Martí i Julià de Salt. «La instal·lació al·ludeix a les grans aficions de la Núria –les bicicletes, les flors i teixir–, per construir aquest camí de la vida, on anem creixent, ens fem grans i ens carreguem d'experiències vitals», explica el text del rètol que han preparat des de l'aula. La família ha indicat que la instal·lació és «una preciositat i una manera molt viva de fer present la Núria» i que és «un homenatge especial», ja que aquests «nois i noies li tenien bona part del cor robat».

Muntanyenc i jardiner estimat

Unes muntanyes, un llac, unes botes i unes paraules extretes del pròleg del llibre La punyalada que parlen del Bassegoda. Aquest és el muntatge que els membres de les brigades de Parcs i Jardins de l'Ajuntament han volgut fer al seu company Narcís Anglada, que va perdre la vida en un accident al pic de l'Infern el passat gener als 57 anys.

Segons explica Eduard Ballester, membre de les brigades, Anglada era un company molt estimat i per això li han volgut retre homenatge. Ell ha estat l'encarregat de dissenyar el projecte, tot i que ha recollit idees de tots els membres del grup. «Li agradava molt la muntanya, i de fet va morir en un accident mentre estava d'excursió, i per això hem volgut recordar tots aquests elements en el muntatge», assenyala. Així doncs, l'homenatge combina diversos elements relacionats amb la muntanya i també recull les primeres i les últimes paraules de La Punyalada, el llibre de Marià Vayreda on parla del Bassegoda, una de les muntanyes preferides d'Anglada. Un projecte senzill, però que recull l'essència d'un company enyorat.

Amb l'inici de Temps de Flors, la dona i una de les filles d'Anglada van anar a visitar el muntatge i es van mostrar emocionades amb l'homenatge, a la riba de l'Onyar, a l'alçada de plaça Catalunya, on comença l'avinguda Sant Francesc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

´Hackers´ russos i nord-americans seran al congrés de ciberseguretat de la UdG

´Hackers´ russos i nord-americans seran al congrés de ciberseguretat de la UdG

La periodista dissident amb el règim iranià Mahsa Alimardani intervindrà a la Politècnica

La cursa de Sant Miquel escalfa motors amb una samarreta que està causant furor

La cursa de Sant Miquel escalfa motors amb una samarreta que està causant furor

La samarreta simula l'etiqueta d'una coneguda marca de whisky

ERC reitera que s´ha de millorar la senyalització dels punts d´interès de Girona

ERC reitera que s´ha de millorar la senyalització dels punts d´interès de Girona

El grup municipal d'ERC-MES a la ciutat de Girona ha tornat a reclamar millores en la...

Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Ha estat implicat al Consell Municipal de Sarrià i també a la gestora per la independència del...

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Es pot gaudir de la proposta fins al 31 d'agost a la Devesa i a les instal·lacions del GEiEG de...

Enllaços recomanats: Premis cinema