Temps de Flors 2017: Espais d'homenatge i sentiment

El projecte «Viure, viure, viure» del Museu dels Jueus, amb bicicletes, recorda l'activista, professora i exregidora Núria Terés · Les brigades de Parcs i Jardins fan una instal·lació, a la riba de l'Onyar, en record de Narcís Anglada amb muntanyes i unes botes

18.05.2017 | 07:14

Temps de Flors és també un espai d'homenatge a persones que han mort fa poc i a qui els companys volen recordar amb un muntatge. N'hi ha per a l'activista, professora i exregidora Núria Terés i per al treballador de les brigades Narcís Anglada.

Al pati del centre Bonastruc ça Porta hi ha un record cap a Núria Terés, que va morir el 30 d'octubre. El muntatge inclou, com no, bicicletes amb motius florals. Era el seu vehicle preferit i sempre tunejat. El projecte, batejat «Viure, viure, viure», una de les expressions que més utilitzava l'activista, l'han elaborat els qui van ser els seus alumnes, juntament amb els seus companys professors i psicòlegs de l'hospital de dia d'Adolescents de Salut Mental del Parc Martí i Julià de Salt. «La instal·lació al·ludeix a les grans aficions de la Núria –les bicicletes, les flors i teixir–, per construir aquest camí de la vida, on anem creixent, ens fem grans i ens carreguem d'experiències vitals», explica el text del rètol que han preparat des de l'aula. La família ha indicat que la instal·lació és «una preciositat i una manera molt viva de fer present la Núria» i que és «un homenatge especial», ja que aquests «nois i noies li tenien bona part del cor robat».

Muntanyenc i jardiner estimat

Unes muntanyes, un llac, unes botes i unes paraules extretes del pròleg del llibre La punyalada que parlen del Bassegoda. Aquest és el muntatge que els membres de les brigades de Parcs i Jardins de l'Ajuntament han volgut fer al seu company Narcís Anglada, que va perdre la vida en un accident al pic de l'Infern el passat gener als 57 anys.

Segons explica Eduard Ballester, membre de les brigades, Anglada era un company molt estimat i per això li han volgut retre homenatge. Ell ha estat l'encarregat de dissenyar el projecte, tot i que ha recollit idees de tots els membres del grup. «Li agradava molt la muntanya, i de fet va morir en un accident mentre estava d'excursió, i per això hem volgut recordar tots aquests elements en el muntatge», assenyala. Així doncs, l'homenatge combina diversos elements relacionats amb la muntanya i també recull les primeres i les últimes paraules de La Punyalada, el llibre de Marià Vayreda on parla del Bassegoda, una de les muntanyes preferides d'Anglada. Un projecte senzill, però que recull l'essència d'un company enyorat.

Amb l'inici de Temps de Flors, la dona i una de les filles d'Anglada van anar a visitar el muntatge i es van mostrar emocionades amb l'homenatge, a la riba de l'Onyar, a l'alçada de plaça Catalunya, on comença l'avinguda Sant Francesc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Veïns de Sarrià afirmen patir nàusees i marejos per les pudors d´Hinojosa

Veïns de Sarrià afirmen patir nàusees i marejos per les pudors d´Hinojosa

No entenen que es permetés obrir la fàbrica paperera

Arrestades per robar més de 2.400 euros i objectes de pisos

Arrestades per robar més de 2.400 euros i objectes de pisos

La Policia Municipal de Girona ha detingut dues dones per robatoris en domicilis de l'Eixample. La...

El PDeCAT de Salt denuncia el mal estat de la pintura dels vials

El PDeCAT de Salt denuncia el mal estat de la pintura dels vials

Els regidors no adscrits de l'Ajuntament de Salt que defensen el PDeCAT han denunciat «el...

CaixaBank, patrocinador principal de Fira de Girona

CaixaBank, patrocinador principal de Fira de Girona

CaixaBank i Fira de Girona han renovat l'acord de col·laboració pel qual l'entitat...

Girona aprova el projecte de la nova plaça Salvador Dalí

Girona aprova el projecte de la nova plaça Salvador Dalí

L'alcaldessa assegura que la remodelació de l'entrada sud de la ciutat agafarà velocitat a partir...

Enllaços recomanats: Premis cinema