El millor de Temps de Flors és perdre's pels carrers de la ciutat i descobrir els racons del Barri Vell i els muntages i instal·lacions que aquests dies engalanen la ciutat. Però hi ha altres activitats que complementen l'oferta de la mostra floral.

VISITA ALS JARDINS DE LA DEVESA

L’Associació dels Naturalistes de Girona ofereix una visita als Jardins de la Devesa amb informació sobre la fauna del parc. La visita, que té un preu de 3 euros per persona, comença a les 10 del matí. Més informació i reserves: www.naturalistesgirona.org.

MÚSICA

Concert coral amb Polifònica de Figueres, a les 12 h a la parròquia del Carme

Concert coral amb Germanor Empordanesa, a les 17 h a la parròquia del Carme

Girona A Cappella Festival: Black Voices, a les 18 h a la Plaça Independència

Concert coral amb Harmonia Antoniense a les 19 h a la parròquia del Carme

Recital de lírica a les 19 h al Teatre Municipal a càrrec de Gemma Coma-Alabert

Cor de Veus Blanques de Musics’son a les 20 h a la parròquia de Sant Feliu la Major

FESTIVAL DE CURTMETRATGES JUST FOR FLOWERS

El festival de curtmetratges exprés Just for Flowers torna aquest cap de setmana. Els participants al Just for Flowers han d’idear, gravar i editar un curtmetratge de tres minuts de durada en 36 hores i amb els espais florals de Girona, Temps de Flors com a protagonistes. Cada concursant ha de complir, a més, tres premisses: gravar en una localització del recorregut floral que s’assigna per sorteig, incorporar al vídeo un objecte “sorpresa” i incloure un petit espai de càmera oculta durant la realització de la gravació. El tret de sortida del festival serà aquest divendres, 19 de maig. Els participants s’hauran d’adreçar al restaurant Els Jardins de la Mercè a les 21 h i les obres s’han de lliurar diumenge, dia 21, durant el matí, al mateix punt. Un jurat compost per cinc persones vinculades al món del cinema i la televisió visualitzaran els treballs proposats i escolliran els guanyadors, que rebran els premis el diumenge a la tarda.

GASTROFLORS I FLORS DE NIT

Diferents establiments adherits a l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona presenten, amb la iniciativa #Gastroflors, menús i especialitats en els quals les flors són un ingredient destacat. Hi haurà multitud de propostes gastronòmiques creatives per tastar durant aquests dies. D'altra banda, durant els vespres i nits de Girona, Temps de Flors, els locals participants a Flors de Nit oferiran aperitius, còctels, tapes, cuinats, tisanes, dolços, postres, menús i altres especialitats elaborades amb un comú denominador: les flors. Podeu consultar els establiments adherits a aquestes iniciatives a l’apartat de gastronomia del web www.gironatempsdeflors.cat

GIRONA FLORS DE CINEMA AL MUSEU DEL CINEMA

Projecció contínua els documentals que han resultat del taller “Girona Flors de Cinema”, impartit per Joanot Cortés durant el Girona, Temps de Flors de 2016 i 2017. “Girona Flors de Cinema” és un taller de producció documental col·lectiva que el Museu del Cinema ha produït i ofert a diferents instituts. Les filmacions dels joves volen mostrar el procés de muntatge de les exposicions de flors i com són visitades per la gent. L’estil de la filmació s’ha inspirat en les primeres pel·lícules de la història que van ser gravades amb el cinematògraf, l’aparell inventat pels germans Lumière el 1895.

Consulta el nostre Especial Temps de Flors