La gerència de l'hospital Josep Trueta va convocar una reunió ahir per tal d'intentar consensuar una posició unànime sobre el futur de l'hospital, en ple debat sobre si el nou edifici s'ha d'ubicar a Girona o a Salt. En aquests moments, la gerència està treballant per elaborar un manifest que en principi no es pronunciarà sobre l'emplaçament del futur centre, sinó que posarà l'èmfasi en el model d'hospital que fa falta. D'altra banda, l'alcaldessa de Girona, Marta Madernas, es reunirà properament amb els caps de servei de Trueta i Santa Caterina per tal de presentar-los la seva proposta que l'hospital s'aixequi en els terrenys que l'Ajuntament de Girona proposa a Domeny.

Continuen, doncs, els moviments per intentar influir en la decisió final del conseller de Salut, Toni Comín, que ja ha advertit que l'ubicació de l'hospital és l'últim que decidirà. Per una banda, l'Ajuntament de Girona defensa que l'equipament s'ha de quedar a la capital, en uns terrenys propers a la sortida de l'autopista de Girona Oest. Al seu costat s'han posicionat alguns sindicats, com ara el sindicat d'infermeria (Satse) i la federació de Sanitat de Comissions Obreres. També s'ha mostrat partidari de tenir el Trueta a Girona l'institut Narcís Xifra, que ofereix cicles formatius relacionats amb el món sanitari i els alumnes del qual sovint fan pràctiques al Trueta.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Salt defensa que la decisió sobre l'emplaçament ha de respondre a criteris tècnics i no polítics, i li ha guardat un espai al sector sud per poder-lo allotjar. Fa un temps, els caps de servei i el president del Col·legi de Metges es van manifestar públicament a favor que es fes a Salt, al costat del Santa Caterina, on ja hi ha l'Institut de Recerca Biomèdica (Idibgi) i on, assenyalen, es podran crear millors sinèrgies. Fa unes setmanes, el cap de servei de Cardiologia del Trueta, Ramon Brugada, va convocar una reunió per buscar suports per a aquesta posició, però de moment no ha trascendit cap document públic. Aquesta opció també ha estat avalada per Comissions Obreres del Santa Caterina i la Xarxa de Salut Mental.

La polèmica, doncs, està servida, tot i que la decisió de Comín sembla que va per llarg.