La CUP no vol que la ubicació de l'hospital Josep Trueta s'acabi convertint en una "moneda de canvi" entre PDeCAT i ERC. Per això, el partit considera que s'ha de fugir de "debats localistes" entre Girona i Salt i tenir una "mirada més àmplia", que se centri en el model sanitari i garanteixi els drets dels treballadors i no es limiti al debat territorial.

En aquest sentit, la portaveu cupaire a l'Ajuntament de Girona, Laia Pèlach, i el de l'Ajuntament de Salt, Ferran Burch, han mostrat una posició conjunta i han rebutjat que aquest sigui un debat polític, sinó tècnic i de model. Per això, acceptaran que vagi a qualsevol dels dos municipis, sempre que es demostri que és la situació més òptima. "Demanem a ERC i PDeCAT que tinguin més obertura de mires i deixin de jugar a veure qui aconsegueix l'hospital al seu terme municipal", ha indicat el diputat Benet Salellas.

De la mateixa manera, la CUP recorda que el Trueta i el Santa Caterina actualment depenen d'empreses públiques diferents, o sigui que els seus treballadors tenen condicions laborals millors o pitjors en funció del lloc on treballen. Per això, confien que el futur hospital serveixi per poder unificar a l'alça les condicions dels treballadors. També demanen que "ni un euro" de la construcció del nou centre s'utilitzi per a una funció especulativa.