Les propostes de la CUP per actualitzar noms de carrers i places de Girona

La formació vol que es corregeixen les mancances actuals en qüestions de gènere, religió i memòria històrica al nomenclàtor

23.05.2017 | 18:17
Les propostes de la CUP per actualitzar noms de carrers i places de Girona

Els cupaires presentaran demà una bateria de propostes a la comissió de nomenclàtor que es celebrarà demà a l'Ajuntament de Girona per adaptar-lo i corregir "els dèficits actuals en qüestions de gènere i religió", entre d'altres. CUP-Crida per Girona considera que existeix un excés de noms vinculats a l'església catòlica, el baix nombre de dones i referents femenins, els canvis pendents en matèria de memòria històrica, o afegir noms provinents d´orígens geogràfics diversos per promoure la inclusió de persones immigrades.

En aquesta línia, la CUP-Crida per Girona ha demanat canvis de nom com el de la plaça Poeta Marquina pel nom històric de plaça del Carril o de l´avinguda Hispanitat. Els cupaires també són partidaris de reconèixer la tasca d´entitats ciutadanes i lluites populars afegint-les al nomenclàtor, com puguin ser els Marrecs de Salt, Diables de l´Onyar o Fal·lera Gironina; o com ara el 25 de novembre, dia internacional per l´eradicació de la violència masclista.

Entre els noms de gironines i gironins proposats destaquen sindicalistes i activistes com Rosa Bonillo o Teresa Borin, la primera dona gironina executada per les tropes franquistes Salvadora Catà, la periodista Pepa Bouis o d´altres que també han estat àmpliament proposades com Núria Terés, Mercè Huerta, Francina Boris o Dolors Condom. Els noms del pedagog Pere Pujolàs i del periodista i professor Jordi Vilamitjana, també formen part de les propostes cupaires.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema