L'actor Antonio Banderas i el bioquímic Carlos López-Otín participaran en el diàleg -moderat per Julia Otero- que obrirà la cerimònia d'entrega dels premis de la Fundació Princesa de Girona, el proper 29 de juny. Banderas explicarà com, després d'una exitosa carrera cinematogràfica, ara ha optat per posar la seva marca personal al servei de projectes socials. López-Otín, per la seva banda, donarà a conèixer com ha aplicat la imaginació i la seva creativitat als processos científics per desxifrar 60 nous gens humans que intervenen en l'envelliment i el càncer.

La cerimònia del dia 29, presidida pels reis d'Espanya, servirà per entregar els cinc premis d'enguany a Héctor Gómez (Recerca Científica), Juan Zamora (Arts i Lletres), Miriam Reyes (Social), Damià Tormo (Empresa) i l'ONG britànica Teach a Man To Fish (Entitat Internacional). Tots ells es van mostrar ahir molt orgullosos d´entrar a formar part de la «família» de premiats de la Fundació, i van considerar que serà un molt bon impuls per a les seves carreres.

A banda de Banderas, López-Otín i Otero, la cerimònia d'entrega dels premis comptarà també amb l'actor i director Àngel Llàcer, l'humorista Juan Carlos Ortega i diversos premiats d'anys anteriors, que compartiran les seves experiències amb els assistents. La soprano cordovesa Auxiliadora Toledano, també guardonada l'any 2013, hi posarà el toc musical. A més, també pujaran dalt de l'escenari joves talents que participen en alguns dels programes que impulsa la Fundació, com Lucía González i Mercè Feliu, components de l'emergent combo de jazz Sant Swing Bocombo o la jove companyia de dansa del Colegio Santa María la Blanca de Madrid.

El dia 30 continuaran les activitats amb la celebració anual dels altres dos programes «estrella» de la Fundació: Educar el Talent Emprenedor i Rescatadors de Talent. Els dos esdeveniments convocaran docents de tot l´Estat que estan impulsant projectes d´educació emprenedora, així com joves, mentors i empreses implicats en desenvolupament professional. Mark Stevenson, Fundador de la Lliga d´Optimistes Pragmàtics, serà l´encarregat de fer la ponència inaugural.

Segons la directora de la Fundació, Mònica Margarit, aquesta jornada significarà la «posada de llarg» del programa Rescatadors de Talent, que té com a màxim objectiu millorar l´ocupabilitat dels joves tot implicant el sector empresarial, de manera que cada cop més joves puguin aconseguir una feina d´acord amb el seu nivell de formació. D´altra banda, la quarta edició de la jornada Educar el talent emprenedor donarà a conèixer experiències d´aquí i de nivell internacional amb més de 500 professors i mestres de tot l´Estat que debatran sobre l´educació emprenedora