La resolució del concurs públic per escollir l'empresa que ha de construir la pista coberta de l'escola Cassià Costal de Girona s'està allargant perquè la que ha resultat vencedora ha presentat una proposta econòmica molt baixa, fins al punt de considerar-se com a «baixa temerària» i se li ha demanat que justifiqui com aconseguiria rebaixar l'import que preveia l'Ajuntament. De rerefons, hi ha el temor que la societat deixés els treballs a mig fer com ja ha succeït dos cops. El termini perquè la guanyadora presenti els documents que certifiquin que pot fer l'obra amb menys diners dels que es considera normals acaba aquesta setmana, segons ha pogut saber Diari de Girona. L'empresa i el preu ofert no han transcendit perquè encara s'està en el procés de selecció.

La mesa de contractació examinarà les justificacions de l'empresa per decidir si li adjudica l'obra o si la concedeix a la firma que ha quedat en segon lloc. Un exemple seria el cost del material de l'obra que cal utilitzar. L'Ajuntament estima uns preus i si l'empresa els aconsegueix més barats, ha d'explicar com.

Un niu de problemes

Deu empreses han presentat una oferta per obtenir la construcció d'aquest equipament esportiu i escolar. Aquest és el tercer cop que l'Ajuntament licita els treballs per construir la pista coberta després que en dos concursos anteriors l'empresa que havia d'executar els treballs es va acabar fent enrere. Ara l'Ajuntament ha redactat el projecte bàsic i l'executiu per tenir el cost real de l'obra. En aquesta ocasió, el preu de sortida del concurs és de 984.225,84 euros amb IVA inclòs.

En els altres dos concursos públics, el preu de sortida havia estat inferior. El primer cop el pressupost de sortida del concurs era de 419.741 euros i el segon va ser de 590.076 euros. El primer cop es va adjudicar a Insyte Instalaciones per 328.948 euros. En un segon concurs, es va adjudicar a 470.851 euros, a Cobra Instalaciones y Servicios, que també va renunciar, davant la indignació municipal. Les dues societats que van abandonar després de l'adjudicació són de Madrid.

La informació ja s'ha facilitat a la direcció del centre. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha volgut tranquil·littzar la comunitat educativa. En aquest sentit ha assenyalat que prefereix «perdre vint dies i analitzar que tot és correcte i que l'empresa tirararà endavant» abans que trobar-se, de nou, amb un problema. També ha deixat clar que estan dins del termini per poder iniciar les obres a l'estiu, quan acabin les classes.

La pista coberta es va anunciar a principis de l'any 2014 i havia d'estar llesta abans d'acabar aquell any. Però van començar els successius problemes. Els treballs que s'han licitat corresponen a una primera fase. Un cop es tingui la pista coberta es deixarà tot preparat perquè, en un futur, s'hi puguin fer els tancaments laterals, vestuaris i fins i tot unes grades i es converteixi en un pavelló per a l'escola, i per a les entitats i associacions i clubs de la zona.