Girona ja ho té tot a punt per donar el tret de sortida a una nova edició dels pressupostos participats. Els veïns majors de 18 anys i empadronats a la ciutat podran votar electrònicament entre l'1 i el 13 de juny el centenar de projectes que s'han presentat als 29 barris gironins. El consistori ja ha començat a enviar per correu les credencials a tots els ciutadans; una clau personal que permetrà votar de forma fiable i segura des de qualsevol mitjà tecnològic (telèfon mòbil, tauleta, ordinador, etc.). Per tal de votar, caldrà entrar al web girona.cat/votabarris i accedir a una finestra de votació electrònica. Totes aquelles persones que ho destigin podran rebre assitència presencial per a la votació a les Oficines d'Informació i Atenció Ciutadana, situades a l'Ajuntament, als centres cívics i a la llar de gent gran de Germans Sàbat.

Un any més, l'Ajuntament de Girona destinarà 1,2 milions d'euros als pressupostos participats, per tal que els veïns puguin decidir quins projectes es desenvolupen a cada barri. El pressupost que rep cada barri s'estableix en base als barems que inclouen el nombre d'habitants, la superfície del barri i la quantitat d'equipaments de què disposa, entre altres. En cas que un any no s'esgotin els diners, el pressupost queda com a romanent per a l'any següent.

La majoria de projectes que s'han proposat i que se sotmetran a votació són de caràcter urbanístic i social. Per exemple, al Barri Vell es podrà escollir entre la instal·lació d'un parc infantil a la plaça del Pou Rodó, l'eixamplament de la vorera de la pujada de sant Domènec o continuar amb un pla de dinamització del barri que consisteix en recuperar els actes populars.

A Carme-Vista Alegre, les opcions seran dues: renovar el parc infantil del carrer del Carme-Jardins de Pablito i la creació d'un pas de vianants i una nova vorera davant del passatge Picapedrers. A la Devesa-Güell, els projectes consistiran en continuar amb el pla de dinamització per al barri, la cobertura de la plaça Miquel de Palol i la instal·lació de mobiliari esportiu.

Plans de dinamització

A l'Eixample, les propostes passen per continuar amb el projecte de Pla de Suport de l'associació de veïns, l'arranjament del carrer Cardenal Margarit, l'eliminació de les barreres arquitectòniques a l'encureament del carrer de la Creu amb el carrer Barcelona i la millora de l'enllumenat de la plaça Salvador Espriu. A la zona de Figuerola-Bonastruc, d'altra banda, es podrà escollir entre la continuació del pla de dinamització per al barri, la millora del parc infantil que hi ha entre el carrer Riu Güell i el carrer Bonastruc i la millora de l'enllumenat de l'avinguda de 20 de juny.

Entre les propostes de Fontajau hi ha la millora del parc infantil situat entre el carrer Fontajau i el d'Enric Adroher, la canalització e les aigües de la zona de Can Sunyer, el cobriment de la pista esportiva que hi ha al costat de la guingueta del parc de Fontajau i la millora del parc infantil de la plaça Miquel Martí i Pol.

Al Mercadal, les opcions passaran per seguir amb el pla de dinamització del barri o la retirada de les planxes de ferro dels carrers Santa Clara, Nord i les Hortes. A Montiliv hi ha cinc propostes: l'arranjament de la cruïlla de l'avinguda Montilivi amb Sant Salvador d'Horta, la millora de la il·luminació de Lluís Pericot, la millora de la il·luminació de la cruïlla entre l'avinguda de Montilivi i Puigsacalm, la rehabilitació de la plaça Camps i Arboix i la millora del parc de la Pedra.

Al barri de Palau-Sacosta, les propostes consisteixen en la millora de la pavimentació i il·luminació del pas de vianants entre els carres dels Sarriera i Ros de Palau, la creació d'una zona d'esbarjo al carrer Mercè Rodoreda, la creació d'un psa segur per creuar el carrer Barcelona des de l'Avellaneda, la creació d'un camí des e la residència d'avis fins al bosc terapèutic io la redacció d'un projecte per a la cruïlla entre Reggio Emilia i Lluís Pericot amb Riu Cardener.

A Sant Pau, l'opció de continuar amb la Pauleca competirà amb el condicoinament d'un parc infantil al costat de l'escola Marta Mata. Tots els projectes es poden consultar al web.