L'Ajuntament de Salt ha tancat un taller de desballestament de vehicles que funcionava il·legalment a l'entorn de les deveses del municipi. La investigació es va iniciar arran de la troballa de diversos cotxes abandonats en parcel·les ubicades al polígon 2. A partir d'aleshores, la Policia Local i tècnics de les àrees de Medi Ambient i Activitats de l'Ajuntament van iniciar les indagacions que van culminar amb la confirmació de l'existència del negoci, que actuava en uns terrenys qualificats com a rústics i protegits pel Pla especial de les Deveses- de les Terres i Aigües del Ter. El cessament de l'activitat es va ordenar el passat 5 d'abril i a principis de maig (després de diverses inspeccions de control) es va comprovar que s'havia netejat tota la zona.

Des que es va iniciar aquest 2017, l'Ajuntament de Salt -en col·laboració amb la Comunitat de Regant i l'Associació d'Hortelans Salt-Girona- realitza contrls diaris d'accés a les Deveses i hi ha intensificat la presència policial. Fruit d'aquestes actuacions, a finals de març es van detectar diversos vehicles abandonats a diferents parcel·les del polígon 2. Aleshores, policia i tècnics municipals van iniciar una investigació que va confirmar l'existència d'una activitat de desballestament il·legal que "no constava a cap registre d'activitats". Les parcel·les on s'ubicava el negoci estan classificades com a terreny rústic amb ús principalment agrari i, a més, estan protegides pel Pla especial de les Deveses- Parc de les Terres i Aigües del Ter amb un pla de protecció especial que en limita els usos.

A la zona, s'hi van localitzar cotxes, motocicletes, garrafes d'oli, pneumàtics, mobiliari urbà, ferralla i diverses peces de vehicles desballestats. L'Ajuntament va ordenar el 5 d'abril del cessament de l'activitat i es va obrir un expedient de clausura. Les inspeccions de control que s'han realitzat durant les darreres setmanes han comprovat que s'han netejat els terrenys i que l'activitat s'ha aturat definitivament.