La Generalitat assegura que a Girona "no hi ha cap problema" amb els pisos turístics. El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, recorda que "no hi ha cap denúncia" per part de veïns afectats, i lamenta que s'intenti utilitzar aquest tema de manera "tàctica" per treure'n rendiment polític. Baiget ha ressaltat que el 2016 es van fer un centenar d'inspeccions en una campanya específica que es repetirà aquest 2017 i que té per objectiu assegurar-se que aquests habitatges compleixen amb la normativa establerta. El conseller ha deixat clar que "no es pot comparar" la situació que viu Girona amb la de Barcelona. En total a la ciutat hi ha censats prop de 400 pisos turístics, la gran majoria al Barri Vell.

El Govern de la Generalitat coincideix amb l'Associació Turística d'Apartaments (ATA) i assegura que Girona no té cap problema amb els pisos turístics. El conseller del ram, Jordi Baiget, diu que "algú intenta aprofitar de manera tàctica" una qüestió que "no és un problema real per la ciutadania". Baiget recorda que no s'ha registrat cap denúncia per part dels veïns i diu que "en cap cas" es pot comparar la realitat que viu Barcelona amb la de Girona.

Jordi Baiget assegura que l'ajuntament "farà els plans necessaris" per assegurar un turisme sostenible i que la Generalitat mantindrà el nivell d'inspeccions de l'any passat que va ser d'un 25%. En concret, es van fiscalitzar un centenar dels 400 pisos turístics que hi ha a la ciutat. Finalment Baiget ha demanat que "no s'utilitzi políticament" una problemàtica que, segons ell "no existeix a la ciutat".

Tot plegat arran de la reunió que van organitzar a finals d'abril dues associacions per tal de debatre i exposar els dubtes que genera la proliferació d'habitatges turístics a la ciutat. La realitat és que la xifra d'aquests pisos ha crescut de manera destacable els últims anys. En concret, el 2013 n'hi havia 31 de registrats, mentre que ara freguen els 400.

La Generalitat va regular aquest tipus d'habitatges l'any 2012 i obliga els propietaris a donar-los d'alta a un registre, pagar una taxa (es paga només un cop) i tributar els beneficis que treguin de la seva explotació. Les inspeccions van destinades a fiscalitzar que es compleixen tots aquests criteris.L'ATA creu que està "equilibrat"

Per la seva banda, l'Associació Turística d'Apartaments (ATA) assegura que existeix un "volum equilibrat" i que, amb les dades actuals, no creuen que calgui limitar-lo (al Barri Vell n'hi ha 256). Tanmateix, estenen la mà per trobar-se amb els veïns molestos per la proliferació d'aquests pisos turístics per tal de canalitzar les seves inquietuds.

L'ATA recorda que "l'enemic a combatre" és l'apartament il·legal i demana més pressió a l'administració. Recorda que des de l'associació poden tramitar totes les queixes i denúncies d'apartaments il·legals per tal que la Generalitat els acabi sancionant. El 40% de les places turístiques de la ciutat són apartaments