Que en molts centres escolars amb barracons els estudiants passen molta calor amb les altes temperatures i fred amb les baixes és conegut. No obstant, el regidor de Canviem Salt, Wilder Palacio, va posar sobre la taula, durant el ple municipal de dilluns, un cas per deixar palesa la situació a l'escola Les Arrels. Va relatar com una mare explicava que els alumnes tenen tanta calor que una professora ha de passar amb una ampolla d'aigua i ruixar-los amb un esprai.

Durant el ple, el regidor d'Educació, Fermí Cunill (ERC), va admetre que al centre escolar no hi ha aire condicionat i va recordar que l'Ajuntament no té competències en els equipaments educatius. Tot i això, va remarcar que properament tindrien una reunió amb el director dels Serveis Territorials per exposar les mancances existents en diferents instal·lacions escolars i educatives. Palacio va contestar que almenys podrien comprar ventiladors. El regidor d'Ensenyament va insistir que molts centres escolars tenen moltes mancances i que per això volia parlar amb Polanco.

Aquesta trobada es va celebrar precisament ahir. Entre els presents a la trobada hi havia l'alcalde, Jordi Viñas (ERC). El batlle va ressaltar que es reuneix periòdicament amb Josep Polanco per anar fent seguiment de les diferents tramitacions urbanístiques que han de permetre, per exemple, construir l'edifici del Gegant del Rec i de l'institut Salvador Sunyer. Precisament al ple de dilluns es van cedir 900 metres quadrats més per fer-ho possible i que s'uneixen a uns altres 2.508 ja cedits anteriorment. A banda dels dos edificis pendents, també s'està treballant en millores més concretes, com els lavabos de l'espai polivalent i els lavabos de la Farga o els lavabos de les Deveses.

Salt ha de ser una «prioritat»

«El Departament ha de ser conscient que Salt ha de ser una prioritat» a l'hora de fer inversions. L'alcalde va admetre que els recursos d'Ensenyament són limitats però «seguirem insistint perquè inverteixin perquè hi ha moltes necessitats». Respecte a l'excés de calor a l'escola Les Arrels, va apuntar que en molts centres catalans on hi ha barracons es pateix per les altes temperatures. Diari de Girona va intentar parlar amb Josep Polanco, però aquest no va tornar la trucada.