El grup municipal d'ERC-MES ha criticat l'incompliment dels acords derivats del procés de municipalització del servei de zona blava i verda d'aparcament. La portaveu, Maria Mercè Roca, ha apuntat que CiU i la CUP van pactar el desembre de 2015 la municipalització del servei «a canvi, entre d'altres, de subvencions a projectes del tercer sector» i, segons la coalició republicana, «aquests acords no s'han complert de forma satisfactòria». Roca ha explicat, en aquest sentit, que aquests recursos «s'han destinat a finalitats d'una naturalesa diferent del que es va acordar».

La cap de l'oposició ha recordat que en l'anterior mandat va externalitzar-se la gestió de les zones blaves a l'empresa Setex, quan fins aleshores ho feia una entitat del tercer sector, en referència a Mifas. El contracte es va trencar i ERC-MES va proposar «obrir un nou concurs reservat per a les empreses socials del tercer sector, o cercar una nova fórmula jurídicament viable que impliqués les entitats socials». En lloc d'això, es va municipalitzar el servei. Amb l'estalvi de la municipalització, els recursos addicionals s'havien de destinar al pla de mobilitat, al d'accessibilitat i a subvencions a projectes del tercer sector.

Furgons blindats

Roca ha recordat que l'Ajuntament vol contractar una empresa de seguretat privada amb furgons blindats per 45.500 euros en dos anys, tal com va revelar Diari de Girona, «per vigilar i comptar els diners de les zones blaves». ERC-MES ha pogut saber també que el Consistori va comprar recentment un aparell relacionat amb la gestió de la recaptació. Segons la regidora, «això demostra que l'estalvi de la municipalització és molt relatiu», fent referència a aquestes despeses.