La mesa de contractació que havia de decidir quina empresa proposava com a guanyadora del concurs públic obert per l'Ajuntament de Girona per a la construcció de la pista poliesportiva de l'escola Cassià Costal ha acabat rebutjant la proposta amb millor puntuació. L'empresa havia presentat una opció que rebaixava notablement el preu fixat pel consistori.

Les justificacions esgrimides per aquesta societat no han convençut els components de la mesa, que han optat per proposar que els treballs s'adjudiquin a la que inicialment havia quedat en segona posició però que, no obstant això, es considera que ofereix un preu més realista. Els noms de les empreses i l'import no han trascendit perquè encara no s'han publicat als butlletins oficials.

Al concurs s'hi havien presentar deu empreses. L'Ajuntament havia fet un estudi per saber el cost de l'obra i havia situat el pressupost de sortida en 984.225,84 euros (IVA inclòs). L'empresa que s'ha acabat rebutjant, tot i que per puntuació era la millor valorada, havia presentat una oferta en què proposava un preu a cobrar notablement més baix, fins al punt de ser considerat com a baixa temerària. En aquest tipus de concursos la major part de la puntuació depèn, necessàriament, del preu que ofereix el participant.

L'Ajuntament li va demanar que expliqués com pensava estalviar els diners i els arguments de defensa no han servit perquè la mesa veiés convenient escollir-la. Per això, han optat per la segona empresa.

Dins del termini previst

El tinent d'alcaldia d'Urbanisme, Via Pública i Mobilitat, Joan Alcalà, ha assegurat que amb l'adjudicació, els treballs al pati començaran aquest estiu,quan ja no hi hagi classes, dins del termini previst i pactat amb la comunitat educativa.

Aquesta és la tercera adjudicació que s'ha de fer per a la construcció de la pista coberta, ja que, en les altres dues ocasions, la guanyadora es va acabant fent enrere un cop ja adjudicats els treballs. Legalment, aleshores ja no es podia escollir la que havia quedat segona en puntuació. Els altres dos concursos públics, el preu de sortida havia estat inferior.

El primer cop el pressupost de sortida del concurs era de 419.741 euros i el segon va ser de 590.076 euros. El primer cop es va adjudicar a Insyte Instalaciones per 328.948 euros. En un segon concurs, es va adjudicar, per 470.851 euros, a Cobra Instalaciones y Servicios.