L´Associació de Veïns de Santa Eugènia va celebrar ahir una assembla que, entre d´altre temes, va servir per obrir la possibilitat d´implantar l´àrea verda d´aparcament i més places de zona blava (ara només n´hi ha a l´avinguda santa Eugènia).

El tinent d´alcaldia d´Urbanisme, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, va explicar la proposta als veïns presents, apuntant que la zona blava és una demanda dels comerços per afavorir la rotació de vehicles i que la zona blava permetreia als veïns del ­barri tenir places per aparcar en un barri on sovint costa trobar aparcament.

Amb l´àrea verda els veïns paguen molt poc per estacionar en aquestes places verdes (1,5 euros la setmana) i foragiten els d´altres barris o municipis, perquè ells han de pagar més (entre 0,5 i 1,05 euros l´hora). Els veïns van dir que estudiarien la idea i si s´escau, presentarien una proposta dels carrers i els colors a pintar.

El sentit del carrer Montseny

L´Assemblea també va debatre el sentit del carrer Montseny. Molts veïns són favorables a canviar-ne el sentit. El regidor de barri, Narcís Sastre, va apuntar als problemes dels camions per recollir els contenidors i el rebuig que provoquen els canvis d´ubicaicó d´aquests. Finalment, es va decidir que es farà una comissió que estudiarà els pros i els contres.