Diumenge l'estadi de Montilivi estava ple a vessar de gossos i de fills de puta. Ningú es volia perdre una nit històrica, una fita que havia de ser l'inici de quelcom molt gran, commovedor i alhora incert per a la ciutat de Girona. I no només pel municipi; la plana del Gironès, la comarca, la província i fins i tot el país encetaven una nova era de sorpreses i d'agitació.

Els mateixos, i les mateixes, filles de puta i gosses van fer dels carrers de la ciutat una festa a l'estil dels carnavals més moguts i la van saturar de la disbauxa més gran que es pugui imaginar.

Una rua, una mena de processó pels carrers més processionals, amb les eufòries desfermades dels qui anaven passejats i les eufòries desfermades dels fills de puta i dels gossos que armats amb banderes, bufandes i indefinibles estris de bogeria aclamaven als nous gladiadors. Fins que les notes dels grups més gironins de l'univers musical d'avui i d'ahir, fins i tot del demà, van lubricar un final de festa apoteòsic.

Va ser aleshores quan els gossos i els fills de puta, i les gosses i les filles de puta, van tornar a casa, contents i satisfets, orgulloses i realitzades de sentir-se gironins i gironines en blanc-i-vermell. I fins i tot alguns, abans que sonés el despertador aquest matí, han somiat que novament l'àrbitre xiulava el final d'un partit sense gols.

I només s'han llevat un parell de vegades durant la nit amb l'excusa de regar el bocí de gespa que van segrestar del camp de Montilivi.

Avui comença tot. A la directiva del FC Girona se li ha girat feina: la reforma de les instal·lacions esportives, garbellar la plantilla, les propostes de patrocinis, però sobretot la definició d'un estil nou a l'hora de cuidar, amanyagar i tractar amb la dignitat que mereixen els fills de puta i els gossos qui tardor, hivern, primavera o estiu han fet del Girona un equip de Primera. I als mercenaris explicar-los com es guanyen la vida i gràcies a qui. Als que no ho són no caldrà, crec.

La gent del FC Girona té una oportunitat única a la seva història: ser i no només semblar un club de Primera. La resta és només futbol.