L'Ajuntament de Girona considera que la tràgica mort d'un nen de 10 anys dimecres en una bassa de les Hortes de Santa Eugènia és un «malaurat accident». El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, va lamentar el succés i va explicar que la bassa-estany on es va ofegar el petit no ha estat mai pensada per al bany, sinó que té una funció purament ecològica. També va recordar que l'espai ja compta amb una tanca perimetral de fusta i que el consistori no tenia constància que la gent s'hi banyés. Tot i això, va assegurar que a partir d'ara estudiaran si cal prendre alguna mesura de seguretat addicional.

Sastre va explicar que el lloc on va perdre la vida el nen són unes basses artificials que existeixen des de fa una dècada. Segons el regidor, la seva funció és purament ecològica, per tal de crear nous hàbitats aquàtics, i en cap moment han estat pensades per al bany. De fet, va explicar que el consistori no havia estat mai conscient que allà s'hi banyaven persones, i per això no estava habilitada per al bany.

Malgrat l'existència de la tanca perimetral, Sastre a explicat que valoraran si cal posar alguna informació més o si cal prendre alguna mesura complementària.

Veí de Santa Eugènia

La víctima, de deu anys, era veí de del barri de Santa Eugènia de Girona i cursava quart de primària. Ahir al matí se li va practicar l'autòpsia a l'Institut de Medicina Legal de Girona. La criatura va perdre la vida dimecres al vespre quan s'estava banyant amb dos amics en una de les basses de les hortes. Es tracta d'estanys de poca profunditat però amb aigües plenes de branques i fang. Els equips de rescat van buscar-lo durant estona fins que el van trobar al fons d'un dels estanys que hi ha a la zona del carrer del Poble Sauri. El petit ja havia perdut la vida.