L'Ajuntament de Girona ha enriquit biològicament la llera del riu Onyar gràcies a algunes de les plantes utilitzades en el muntatge que l'AMPA de l'Escola Annexa va fer durant la 62a edició de Girona, Temps de Flors. Concretament, el cap de setmana passat es va fer una plantada de lliris grocs en diferents punts del recorregut urbà de l'Onyar amb la col·laboració de l'Associació La Sorellona.

«Des de l'Ajuntament, i concretament des de l'Àrea de Sostenibilitat, fa anys que es treballa per recuperar i reinvertir a la ciutat les plantes utilitzades en els projectes de Temps de Flors que puguin servir per enriquir el paisatge i els espais naturals de Girona», ha subratllat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre.

Altres anys per exemple, s'havien aprofitat les plantes i flors per recol·locar-les en altres espais de la ciutat, com ara rotondes, espais enjardinats o zones verdes. Per exemple, es van replantar en diferents patis d'escoles.

El lliri groc ( Iris pseudacorus) és una planta autòctona aquàtica, pròpia de ribes sovint inundades d'estanys, llacunes i rius. És una de les plantes autòctones amb una floració més exuberant.