Girona ha de reforçar el personal destinat a combatre la plaga de les paneroles

?Hi ha hagut infestacions sobretot a l'Eixample, Mercadal, Barri Vell, Sant Narcís, Germans Sàbat i Vila-roja ? S'actua l'interior de clavegueres

17.06.2017 | 01:24
Paneroles sortint de les clavegueres de la ciutat.

LL'Ajuntament de Girona ha hagut de reforçar, al llarg de les darreres setmanes, les tasques de control i de tractament de les paneroles. Hi ha diferents tipus de paneroles i s'han estès per multitud de carrers de barris de la ciutat, ja que tenen una gran capacitat d'adaptació.

A través de la Brigada Municipal de Control de Plagues i Animals, el consistori s'encarrega de portar a terme controls i tractaments per combatre la plaga en els espais públics i durant aquestes últimes setmanes s'han incrementat els efectius que es destinen a aquestes actuacions, redistribuint els treballs a les brigades municipals.

S'estan fent inspeccions i aplicacions periòdiques d'insecticida en forma de gel atraient, amb el producte Ecorex Gel One a l'interior de clavegueres i embornals. Es tracta d'un material específic d'ús professional que, segons el consistori., és respectuós tant per a les persones com per als animals.

La panerola roja o americana ( Periplaneta americana), adaptada als ambients càlids i humits, s'expandeix sobretot pel clavegueram, i enguany se n'han trobat infestacions a diferents barris de la ciutat, sobretot a l'Eixample, Sant Narcís, Mercadal, Barri Vell i Germans Sàbat. Les altres espècies de paneroles (panerola alemanya o ·escarabat de cuina·, i panerola negra o oriental) s'observen en menor freqüència, atès que són d'hàbits més domèstics, en el cas de la primera, i d'hàbits nocturns, en el cas de la segona, segons ha informat l'Ajuntament. Enguany s'ha trobat presència de panerola oriental ( Blatta orientalis) a Vila-roja.

Tal com ha explicat el vicealcalde i regidor d'Associacions, Participació i Sostenibilitat, Eduard Berloso, «per tal de combatre la plaga de paneroles a la ciutat cal la col·laboració de la ciutadania per poder detectar aquests insectes arreu del territori i actuar de la manera més ràpida i efectiva possible».


Crida als ciutadans

Per això, des del consistori s'ha demanat ls ciutadans que en cas d'observar paneroles a la via pública ho comuniquin a l'Ajuntament a través de la Bústia d'Avisos. També es recorda que els particulars han d'adoptar mesures per evitar que les paneroles trobin refugi i proliferin a l'interior de les seves propietats (habitatges, garatges, locals, magatzems, per exemple.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

ERC reitera que s´ha de millorar la senyalització dels punts d´interès de Girona

ERC reitera que s´ha de millorar la senyalització dels punts d´interès de Girona

El grup municipal d'ERC-MES a la ciutat de Girona ha tornat a reclamar millores en la...

Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Maties Martí, suplent del jutge de pau, serà el pregoner de Sarrià

Ha estat implicat al Consell Municipal de Sarrià i també a la gestora per la independència del...

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Prop de 1.500 persones participen a les biblioplaces

Es pot gaudir de la proposta fins al 31 d'agost a la Devesa i a les instal·lacions del GEiEG de...

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els Mossos aturen dos autobusos a Girona en un operatiu policial

Els agents impedeixen l'accés a alguns habitatges de la carretera Barcelona però sense...

L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema