El grup municipal de la CUP a Girona va tornar a demanar ahir a l'equip de govern quer aparti l'actual conseller delegat d'Agissa (la companyia mixta Aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter), Xavier Ballell, per un informe de l'Agència Tributària del Ministeri d'Hisenda on, al parer dels cupaires, es constata una autèntica «enginyeria comptable» de la part privada (Girona SA) per «enriquir-se» a costa de la part pública. A banda de Ballell, també hi ha imputat l'ex-conseller delegat Narcís Piferrer.

Aquest informe de l'Agència Tributària forma part de la investigació del presumpte finaçament irregular de Convergència Democràtica (CDC) que està portant a terme el jutjat número 1 del Vendrell. Allà hi ha factures d'Agissa a les empreses de publicitat AMR Publicitat i Concerts Studio, que apareixen també cal sumari del 3%.

Pernils, hotels i joies

L'advocada de la CUP, Montserrat Vinyets, va explicar ahir que l'Agència tributària apunta que els prop 60.000 euros que Girona SA afirma tenir quan presenta els seus comptes al Registre Mercantil, són, en realitat molt més elevats però, segons l'advocada es «camuflen» en la facturació. Entre altres coses va revelar factures com a «despeses personals» de pernils, 26 lots de Nadal, estades en hotels per a quatre persones o joies de la marca Loewe. De fet, hi ha 22 proveïdors, i només un està relacionat amb el negoci de l'aigua. Hi ha joieries, grans magatzems o empreses de publicitat.

Vinyets va insistir en que l'informe demostra que «els beneficis» d'Agissa han revertit a la part privada almenys des de 1998 ja que es deixava a la part privada el càlcul del marge brut i el repartiment dels beneficis que tingués Agissa.

En relació amb la petició de la CUP d'apartar Xavier Ballell, fonts de l'Ajuntament van assenyalar que encara no tenen aquest informe perquè no són part del procés judicial i, tanmateix, van recordar que el consistori ha encarregat als serveis jurídics municipals informes sobre AGISSA que esperen tenir properament. Diari de Girona va intentar contactar ahir amb la defensa dels directius de la companyia, però no va tenir resposta. L'advocat Carles Monguilod sempre ha mantingut que pot demostrar que els seus clients no han comès cap irregulatitat.