Com ja és habitual, Temps de Flors anirà molt més enllà de la decoració d'espais emblemàtics, ja que la cultura, la música, cinema i gastronomia seran els altres protagonistes d'aquests dies.

D'aquesta manera, tots els museus oferiran jornades de portes obertes i visites especials, mentre que el festival A CapellaA Capella arribarà a la seva sisena edició en escenaris com la Casa de Cultura, l'Espai Marfà o l'Auditori de Girona. El dia 14 de maig també tindrà lloc una nova edició del Dia Europeu de l'Òpera, organitzat conjuntament entre l'Ajuntament i el Festival Castell de Peralada, amb actuacions gratuïtes i a l'aire lliure a la plaça del Vi.

Durant els caps de setmana, el Museu del Cinema farà una projecció contínua dels documentals que han sortit del taller Girona Flors de Cinema, mentre que el Centre de Normalització Lingüística i el consistori han impulsat la quarta edició de la campanya Girona, mots i flors, amb cartells que recullen el nom d'una flor i hi relacionen un text literari.

D'altra banda, s'editarà també la quarta edició del llibre Girona, Temps de Flors, amb fotografies dels muntatges d'enguany; i 40 establiments de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració oferiran menús gastronòmics amb les flors com a protagonistes a través de la iniciativa #Gastroflors. A més, diversos locals de restauració i oci nocturn oferiran la campanya Flors de Nit, en què aprofitaran els vespres per oferir aperitius, còctels, tapes, dolços i altres elements amb un ingredient comú: les flors.

Mentrestant, les escoles continuaran essent protagonistes amb els projectes que faran a la zona U (carrer Nou) i la iniciativa que endega La Caseta-Serveis Educatius al Palau Solterra, que compta amb la participació de més de 500 nens i nenes.

Finalment, també es farà el 13è concurs d'Aparadorisme i Decoració Interior, el concurs de flors de l'Església dels Dolors i hi haurà descomptes de Renfe per als visitants que vinguin a la ciutat.