L'aula adaptada per a infants amb altes discapacitats de l'escola bressol El Carrilet de Salt començar a ser una realitat. Ahir es va signar el protocol d'actuacions que ha de regular la posada en funcionament de l'aula i on prendran part el Departament d'Ensenyament, el Departament de Salut, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Salt, l'Ajuntament de Girona, el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, la Fundació Montilivi i la Fundació Ramon Noguera.

El projecte permetrà a infants de 0 a 3 anys amb un grau alt de discapacitat anar a una aula inclusiva que El Carrilet disposarà a partir del 4 de setembre. El programa es compondrà de 5 places al principi amb un horari de quatre hores als matins. L'objectiu és que arribi a oferir 8 places i es faci un horari complert, perquè sigui el mateix que el de l'escola bressol. La directora de la fundació Ramon Noguera Pepita Perich, va afirmar ahir que «d'una població de 800 infants, un 0.8 està al nivell d'aquestes necessitats» i que per aquest motiu «ha costat establir un servei per poder complir aquesta petició». L'alcalde de Salt, Jordi Viñas va defensar la situació d'aquesta minoria perquè «encara que sigui una població petita no vol dir que no s'hagi d'atendre amb les millors condicions possibles».

Atencions especials

L'aula destacarà per les seves atencions particulars que els professionals de les escoles ordinàries no poden proporcionar, i en paral·lel «un suport molt directe a les famílies» segons va informar Perich. Principalment, s'oferirà una atenció especial terapèutica, específica i individualitzat que el president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets va destacar com «l'exemple que s'ha de seguir». La classe especialitzada serà multisensorial i tots els infants de l'escola bressol podran gaudir d'ella gràcies a les noves tecnologies, amb les quals es podrà jugar mentre s'exercita la mobilitat. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas va afirmar que «amb la creació de l'Aula posem les persones al centre i convertim la nostra societat en un entorn digne i civilitzat».