A només un mes dels nou anys d'obres eternes al parc Central

18.07.2017 | 08:35
Escena habitual al parc Central: operaris i màquines.

Urbanisme. «Seria difícil trobar un veí de sant Narcís que ara mateix volgués que es complissin un seguit de promeses incomplertes amb el viaducte i l'estació. Prou obres. A la resta de la ciutat, en canvi, els seria igual. Les molèsties no les patirien i després en gaudirien. Aquí hi ha la solitud dels afectats»

Avui a les vuit del vespre els veïns del barri gironí de Sant Narcís tornaran a penjar crespons negres per denunciar les eternes obres del parc Central. Ho faran pràcticament sols. Els crespons els penjaran els quatre activistes de barri de sempre i alguns homònims de veïnats propers juntament amb algun representant municipal. La resta de vianants i de gironins mirarà de lluny per intentar entendre què fan aquells quatre. Els gironins han – hem– viscut d'esquena al seu patir continuat, quan es tracta d'una obra que serveix per a tota la ciutat. «Però, si a mi no m'emprenyen ja s'ho faran».

Faltarà just un mes perquè faci nou anys des que les màquines van aparèixer i envair la zona a poc a poc i sense pressa. Sense cap pressa per marxar. Amb Adif col·leccionant incompliments i retards. Uns treballs que ja porten més del doble del temps previst. I el que queda.

Són més de 3.250 dies d'obres. Molts d'aquests amb sorolls a totes hores -fins i tot de nit i de matinada-, pols i problemes de mobilitat. hi ha hagut dues inundacions de les vies que podrien haver acabat en tragèdia. De fet, ara mateix s'estan adequant correctament les sortides d'emergència, quan els trens d'alta velocitat ja fa més de tres anys que passen pels túnels.

Que no hi hagi hagut una revolta veïnal és pràcticament un miracle. Només un parell de protestes moderades. Tenen sort que els gironins ens queixem molt però no fem res. Cada un dels veïns de la zona del parc Central que ha sobreviscut als vuit anys i onze mesos de màquines hauria de rebre una medalla per la paciència extrema. Però ni un guardó, ni un reconeixement restituiria tot el que han patit. Servidor, que només hi porta nou mesos i escaig en faria prou amb una de xocolata.

Qui recorda que als gironins se'ls va prometre soterrar el viaducte? O una estació intermodal que res té a veure amb les quatre parets actuals? Aquí hi ha la solitud dels afectats. Seria difícil trobar un veí de sant Narcís que ara mateix volgués que es complissin aquestes promeses. Prou obres. A la resta de la ciutat, en canvi, els seria igual. Les molèsties no les patirien i després en gaudirien.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Girona

Girona restaurarà els talussos del canal d´aigua que envolta els jardins de la Devesa

Girona restaurarà els talussos del canal d´aigua que envolta els jardins de la Devesa

L'actuació té com a objectiu estabilitzar l'espai i es farà a través d'una rotlles submergits de...

Avui s´emet el programa de «MasterChef» gravat a Girona

Avui s´emet el programa de «MasterChef» gravat a Girona

Els participants hauran de reproduir un menú del Celler de Can Roca

Els sancionats per circular amb bici per la vorera poden evitar la multa

Els sancionats per circular amb bici per la vorera poden evitar la multa

El col·lectiu Mou-te en bici i el consistori gironí arriben a un acord per reformular la campanya

Innovació i tradició es donen la mà en la segona jornada del Fòrum Gastronòmic

Innovació i tradició es donen la mà en la segona jornada del Fòrum Gastronòmic

El cuiner basc Andoni Luis Aduriz tanca els actes del dia amb una ponència sobre la «transgressió»...

El jutjat arxiva el cas dels dos joves gironins que es van negar a declarar davant la Guàrdia Civil

El jutjat arxiva el cas dels dos joves gironins que es van negar a declarar davant la Guàrdia Civil

L'advocada dels investigats demana l'atestat per veure de què els acusava la benemèrita perquè...

Enllaços recomanats: Premis cinema