Un dels grans misteris de la Festa Major de Salt està centrada en els Marrecs. Ja fa mesos que la colla castellera surt de les places on actua sota els crits de «volem el 3de9». I ara, la plaça Lluís Companys de Salt, l'indret que els va veure néixer fa 21 anys, és un bon lloc per intentar-ho. Decisió que correspon a la cap de colla, la Núria Rigau, que des del passat febrer ha agafat el relleu.

Serà la plaça Lluís Companys de Salt on descarregareu per primera vegada a la història dels Marrecs un castell 3de9 amb folre?

Sí, estem convençuts que a la plaça de Salt descarregarem per primera vegada a la nostra història el 3de9.

La colla està més preparada que a les Fires de Sant Narcís quan vau intentar descarregar-lo per primera vegada?

Sí, la colla està més preparada per fer el 3de9. Ara comptem amb més experiència, portem més temps assajant-lo i hem intentat solucionar els problemes que ens van fer caure l'any passat per Sant Narcís.

Què no va funcionar?

Diferents factors de tipus tècnic i també aspectes més psicològics. Vam arribar a la plaça del Vi amb molta pressió, aquest any en canvi arribem a Salt més tranquils. La feina que hem fet aquesta temporada ha estat molt bona, no hem tingut cap caiguda i hem fet castells molt grans i importants. Arribem molt preparats i això es respira i es palpa entre els integrants de la colla.

Té Marrecs de Salt prou camises per fer un 3de9?

Sí, es necessiten a unes 200 persones i diumenge en serem 250, comptant els grallers. A més, aquesta temporada som més gent en els assajos i tenim un volum de persones a les actuacions superior a la temporada passada. Tot i això, encara ens falta gent per fer més coses.

Recentment heu publicat una versió de la cançó Despacito de Luis Fonsi per captar més gent. Com va sorgir la idea?

Dins la colla hi ha un grup que s'encarrega de retransmetre en directe les nostres actuacions a través del Canal Marrec de Youtube. Ells van decidir fer el vídeo per motivar la gent i crear bon ambient i, a la vegada, captar més gent a la colla.

És la seva primera temporada com a cap de colla i, a més, és la primera dona que té aquest càrrec dins els Marrecs. Com encara el repte?

Amb moltes ganes i il·lusió. Les coses estan anant molt bé aquesta temporada i això encara em motiva més.