L'Ajuntament de Girona El preu de sortida de la licitació és de 223.850,00 euros, amb l'IVA inclòs. Des que l'Ajuntament ha escollit per concurs l'empresa que ha de col·locar els llums nadalencs, la guanyadora sempre ha estat l'andalusa Iluminaciones Ximenes, que té una delegació a Barcelona.

Enguany s'ha previst que s'il·luminin carrers i espais públics de vuit sectors diferents de la ciutat: Barri Vell, Mercadal, Carme, Eixample Nord, Eixample Sud, Sant Narcís, Santa Eugènia, Can Gibert del Pla i «altres sectors».

Una de les condicions de les empreses que vulguin optar al concurs és que presentin una proposta on no es podran utilitzar elements plantejats ni utilitzats en els darrers dos anys en municipis de les comarques gironines en un percentatge superior al 40% i que caldrà acreditar mitjançant una declaració de l'empresa.

Pel que fa als criteris de puntuació per escollir l'empresa en el concurs, l'oferta econòmica pot donar fins a 51 punts; l'estètica pot donar 23 punts; la tècnica, 16; i les possibles millores, fins a 10 punts més.

La previsió és que l'encesa de llums es faci el 24 de novembre de 2017 a les sis de la tarda i que finalitzi el 6 de gener de 2018 a les dotze de la nit, subjecte a possibles canvis. L'horari d'encesa estarà comprès entre les sis de la tarda i les onze de la nit de dilluns a dimecres, i s'allargarà fins a la mitja nit de dijous a diumenge i festius. De manera extraordinària, els dies 15, 16 i 17 de desembre l'horari d'encesa s'estendrà fins a la una de la matinada.