El Centre d'Art Contemporani de Girona, el Bòlit, i l'ajuntament han adquirit un nou espai al Barri Vell que pretén impulsar la creació artística a la ciutat. El nou local està situat a la Plaça del Pou Rodó i disposa de 325 metres quadrats. El regidor de Cultura, Carles Ribas, explica que a Girona "hi havia un dèficit d'espais" per poder exposar i que amb aquest nou local "es dona sortida als artistes joves i amb talent que no troben on mostrar-se". Per la seva banda, la directora del Bòlit, Carme Sais, assegura que aquest nou espai "ajudarà molt al centre" perquè permetrà treballar directament amb els artistes que no hauran de buscar sales privades on és més difícil exposar. Ara cal condicionar el nou local que espera presentar les primeres exposicions a la tardor.

L'art contemporani agafa protagonisme a Girona. Ho fa de la mà de l'ajuntament de la ciutat que ha adquirit un local en règim de lloguer a la Plaça del Pou Rodó, al cor del Barri Vell. Es tracta d'un espai de dues plantes i 325 metres quadrats, 150 dels quals aniran destinats íntegrament a l'exposició d'obres, d'artistes consagrats però també d'emergents que se'ls fa difícil exposar en galeries privades. A la part superior s'hi ubica la biblioteca que disposa de 100 metres quadrats i on ja hi ha instal·lades les lleixes.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, explica que amb el nou local completen una "cadena de valors" per tal de promocionar els artistes amb talent. "La idea és que puguin transitar de la formació a la professionalització, exposant en llocs com aquest", comenta.

La directora del Bòlit, Carme Sais, comenta que l'objectiu és "començar exposar a la tardor", entre setembre i novembre. Ara mateix cal acabar de condicionar l'espai i equipar-lo amb tot el necessari, i s'espera que per Fires de Girona ja estigui a ple rendiment.

Amb aquest nou local de la Plaça del Pou Rodó ja són tres els espais expositius del Bòlit. Els dos restants són la Sala Fidel Aguilar de la Rambla i el Bòlit de Sant Nicolau, a la Plaça Santa Llúcia.

Cohesionar el Barri Vell

Un altre dels objectius que es marca el nou espai és aconseguir "una cohesió cultural" al Barri Vell que, segons remarca l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, "es reclama en diverses ocasions". "És important tenir espais culturals de trobada, i aquest n'és un", ha reblat.

Madrenas ha reconegut que el que més els preocupava era poder "recuperar la cultura" en una plaça emblemàtica de Girona. "Volem que els veïns ho gaudeixin i puguin sentir-se seu aquest espai", ha remarcat.

Ser un referent en l'art contemporani

Des de l'ajuntament expliquen que la voluntat del consistori és que Girona esdevingui "un referent" de l'art contemporani. De fet, ara mateix el Bòlit és el tercer centre on s'exposa art contemporani amb més visitants de Catalunya, per darrere del MACBA i el MNAC de Barcelona.

En concret, el 2016 van passar per les instal·lacions del centre gironí 47.934 persones, una xifra rècord. Amb el nou espai es preveu que se superi de llarg aquest nombre de visitants, així com d'exposicions.