L'Ajuntament de Girona ha aprovat el projecte de la nova plaça Salvador Dalí, que va lligat a l'ampliació de l'Hipercor. L'obra, que assumirà el centre comercial, suposarà canviar la fesomia de l'espai, perquè la plaça s'elevarà fins al nivell de la carretera Barcelona. "Allò més significatiu és que deixarà d'estar enfonsada; fins ara, no estava ben pensada i quedava inutilitzada", ha explicat l'alcaldessa, Marta Madrenas. El projecte s'ha aprovat per Junta de Govern Local. Una reunió que també ha permès desencallar un altre tràmit vinculat amb les diferents peces que formen part de la remodelació de l'entrada sud de la ciutat. En aquest cas, el consistori ha aprovat la cessió de l'antiga fàbrica Simon a Ensenyament perquè s'adeqüi per acollir el nou IES Ermessenda. Madrenas avança que, d'aquí a pocs mesos, tots aquests passos administratius ja es traslladaran en obres. "A finals d'any, a la zona hi haurà molt moviment", ha afirmat.

La reforma de l'entrada sud de Girona continua superant tràmits. La Junta de Govern Local ha fet un nou pas per tirar endavant dues de les peces que formen part de tota la remodelació. En un cas, el de l'Hipercor, l'obra l'executarà un privat. En l'altre, el nou institut, anirà a càrrec de la Generalitat.

Pel què fa al centre comercial, després d'aprovar-ne l'ampliació, quedava pendent avalar el projecte de reforma de la plaça. Un tràmit que s'ha complert avui. La Junta de Govern Local ha aprovat inicialment el projecte, que preveu aixecar l'espai fins a situar-lo a nivell de la carretera Barcelona.

Ajuntamnet municipal

L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha subratllat que allò "més significatiu" és que la plaça Salvador Dalí deixarà d'estar enfonsada. "Ara és cert que no estava molt ben pensada, quedava inutilitzada i no era pràctica; i ara això deixarà de ser així, convertint-se en un espai públic adaptat i accessible", ha precisat. A més, l'alcaldessa també ha dit que la nova plaça ja permetrà veure de quina manera s'urbanitzaran les voreres de l'entrada sud de la ciutat (perquè se'n mantindrà la mateixa estètica).

L'obra de la plaça es troba estretament lligada a l'ampliació de l'Hipercor. Una obra que durarà dos anys -es preveu acabar entre finals del 19 i principis del 20- i que permetrà que el centre comercial guanyi dues plantes més. A més, també suposarà canviar-li el nom, perquè el rètol que lluirà a la façana serà el d'El Corte Inglés.

Nou pas per a l'IES Ermessenda

En paral·lel al projecte de la plaça, la Junta de Govern Local també ha aprovat cedir l'antiga fàbrica Simon a Ensenyament per ubicar-hi el nou IES Ermessenda. L'adequació de les naus es farà per fases i la previsió és que al setembre del 2019 ja hi vagin els primers alumnes. Fins aleshores, l'institut tindrà dues seus (una, a l'edifici Cartanyà i l'altra, en mòduls prefabricats al costat del Bosc de la Pabordia).

L'alcaldessa de Girona ja ha avançat que, d'aquí a pocs mesos, tots aquests tràmits administratius es traduiran en obres. De fet, la intenció és que la nova Clínica Girona, l'ampliació de l'Hipercor i els primers treballs a l'antiga Simon es puguin fer a finals del 2017.

"Hi haurà molt moviment a la zona de la carretera Barcelona, de manera que en dos anys ja haurà canviat del tot la seva fesomia actual", ha dit. I hi ha afegit: "M'agrada poder dir que no ens quedem en les paraules, sinó que les transformem en fets".

Aquestes obres se sumaran a les de l'adequació de l'antic Centre Verd com a aparcament dissuasiu (que ja s'executa) i a les de construcció de la pista coberta del Cassià Costal. "Posem en comú la iniciativa privada i la inversió pública per transformar l'entrada sud de la ciutat", ha conclòs Marta Madrenas.