No era cap secret que l'alctual alcadessa de Girona, Marta Madrenas, seria escollida ahir com a alcaldable del PDeCAT perquè era l'única que vap presentar els avals necessaris per optar-hi. Quedava saber quin tant per cent de suport tindria la seva candidatura. Les votacions es van fer a la Casa de Cultura i tots els presents van votar-hi a favor.

Un cop coneguts els resultats, la ja alcaldable per la formació independentista va mostrar-se molt sorpresa: «Sempre penses que pot haver-hi algú amb una visió crítica» al seu plantejament. Però, almenys ahir, no. Va fer un discurs breu a la militància: «Estic molt orgullosa de pertànyer a aquest col·lectiu nou que va guanyant múscul i va creixent amb força», va dir.

A continuació va parlar la coordinadora general del Partit Demòcrata, Marta Pascal, qui va posar en relleu la importància del municipalisme per al partit i el fet que, a partir d'ara i fins al juny, s'aniran fent primàries arreu de Catalunya. La dirigent del partit també va deixar clar que «fem primàries però no som assemblearis. Ni ganes!» va etzibar.

Pascal va explicar que quan li fan descriure el PDeCAT sol posar de model Marta Madrenas. I va deixar anar diversos adjectius bastant concisos. Valenta, per acceptar ser la substituta de Carles Puigdemont, que ajuda a canviar la política i a fer el nou partit, propera, que sap gestionar, que té mirada pròpia i que estima la ciutat.

Posteriorment, l'alcaldessa va explicar que estava molt contenta de poder ser «una mica protagonista» dels fets que han de passar properament al país, en referència al referèndum de l'1 d'octubre. A més, va exposar que es deixa «cada dia la pell» treballant per la ciutat i els seus ciutadans.