L'Ajuntament de Girona ha aprovat el projecte de la nova plaça Salvador Dalí, que va lligat a l'ampliació de l'Hipercor. L'obra, que assumirà el centre comercial, suposarà canviar la fesomia de l'espai, perquè la plaça s'elevarà fins al nivell de la carretera Barcelona. «Allò més significatiu és que deixarà d'estar enfonsada; fins ara, no estava ben pensada i quedava inutilitzada», va explicar l'alcaldessa, Marta Madrenas. El projecte s'ha aprovat per Junta de Govern Local.

«Ara és cert que no estava molt ben pensada, quedava inutilitzada i no era pràctica; i ara això deixarà de ser així, per convertir-se en un espai públic adaptat i accessible», va precisar. A més, l'alcaldessa també va dir que la nova plaça ja permetrà veure de quina manera s'urbanitzaran les voreres de l'entrada sud de la ciuta, perquè se'n mantindrà la mateixa estètica.

L'obra de la plaça es troba estretament lligada a l'ampliació de l'Hipercor. Una obra que durarà dos anys -es preveu acabar entre finals del 2019 i principis del 2020- i que permetrà que el centre comercial guanyi dues plantes més. A més, també suposarà canviar-li el nom, perquè el rètol que lluirà a la façana serà el d'El Corte Inglés.