Continua el malestar veïnal per les pudors i els sorolls de la planta paperera d'Hinojosa a Sarrià de Ter. En una reunió convocada d'urgència per l'Ajuntament aquest dijous, alguns veïns van relatar algunes conseqüències que estan patint per tot aquest seguit de molèsties. Segons ha relatat Ràdio Sarrià, en la trobada es van manifestar que aquestes males olors «els provoquen mal de cap, nàusees, mareig i irritació al coll i que fins i tot alguns han hagut d'anar al CAP de Sarrià de Ter. Alguns es queixaven que no podien dormir, ni obrir les finestres».

Els residents van lamentar que s'hagi donat el permís d'activitat a l'empresa en aquestes condicions i no van descartar convocar mobilitzacions, després de recordar que se'ls havia dit que el problemes de les males olors estaria resolt a l'estiu. De moment, els afectats s'han ajuntat en un grup de Whatsapp per anar-se comunicant.

Ser dialogants

El primer tinent d'alcalde, Narcís Fajula, va explicar que han «optat per ser dialogants» amb l'empresa però que estan disposats a actuar amb contundència si s'ha de fer, segons explica l'emissora.

Fajula va detallar que la voluntat de l'empresa és solucionar-ho i que ja ha començat a aplicar mesures. Segons Fajula s'han detectat dos tipus de males olors i dos focus, un prové de la depuradora i l'altre de la fabricació de la pasta. També va explicar als assistents que han demanat al Departament de Medi Ambient que doni suport i solucions per les males olors. L'Ajuntament de Sarrià de Ter també ha contractat un ambientòleg per estudiar les males olors i per poder quantificar-les.

Precisament aquesta setmana, l'empresa Hinojosa ha aplicat una nova mesura per disminuir les males olors, segons ha notificat a l'ajuntament de Sarrià, substituint un dels contenidors de cartó per una compactadora, per tal d'eliminar un dels possibles focus d'emissió de males olors detectats i segons diu l'empresa continuarà treballant per trobar noves solucions al problema que genera les pudors al municipi.

Segons el consistori sarrianenc l'empresa ha instal·lat una sitja per recollir els fangs resultants del procés de depuració. D'aquesta manera, es vol evitar que quedin a l'exterior i que, per tant, es propaguin males olors.

També hauria construït d'una tanca perimetral de cinc metres d'alçada a tota la zona de la carretera de Sarrià de dalt entre avinguda de França i Carrer Josep Flores per tal de tancar millor la zona d'emmagatzematge de cartró millorant així l'aïllament pel que respecta a sorolls, olors i, fins i tot, incendis.